Dünya

Rusya internet üzerinden Moskova'daki protestolara müdahale edecek çevik kuvvet arıyor; iş tanımı, "ayaklanmaları bastırmak"

28 Ağustos 2019 08:23

T24 Dış haberler

Rusya'da çevik kuvvet Moskova'daki "protestolara müdahale etmesi" için internet siteleri üzerinden iş ilânı vermeye başladı. 

Moscow Times'ın aktardığına göre Rusya'da iş arayanların sıkça kullandığı bir site olan HeadHunter'da yer alan ilânda, "İşin ana amacı kamu düzenini korumak ve Moskova'daki toplu gösterilerde halkın güvenliğini sağlamak" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Ulusal Muhafızları tarafından verilen iş ilanında işe alınanların, "ayaklanmaları ve kamu düzenini bozan suç işleyen grupları bastırması"  gerekeceği belirtildi.

2016 yılında Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kurulan Rusya Ulusal Muhafızları'nın sözcüsü Valery Gribakin iş ilânını kendilerinin verdiğini doğruladı. Gribakin, "Ulusal Muhafızları'nın neye hazırlandığı kendi iç işlerimizdir" dedi.

Rusya Ulusal Muhafızları daha önce "keskin nişancı" görevi için iş ilânı verdikleri iddialarını yalanlamıştı.

Rusya'da 9 Eylül'de yapılacak yerel seçimler için muhaliflerin adaylığının engellenmesinin ardınan Moskova'da ve bazı diğer şehirlerde dev protestolar meydana gelmeye devam ediyor. "Yasa dışı" ilân edilen eylemlerde şu ana kadar 2 binden fazla kişi gözaltına alındı.