Dünya

Rus bankaları, işgal altındaki Herson kentinde şube açmaya başlıyor; Ukrayna bankalarının faaliyetleri sonlandırılacak

08 Haziran 2022 08:40

T24 Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği bölgeleri üstü kapalı bir şekilde Moskova'ya entegre etmeye çalıştığı konuşulurken, Rus bir bankanın işgal altındaki Herson'da şube açacağı belirtildi.

Herson'da Rusya'nın yönetime getirdiği 'askeri-sivil yönetim'den Kiril Stremusov, "Sanıyorum ki bir-bir buçuk ay içerisinde insanlar hesap açabilecek ve internet üzerinden ödeme yapabilecek" dedi. 

Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı ziyaret ederken konuşan Stremusov, "Ukrayna tarafının iletişim kopuklukları sebebiyle Ukrayna bankaları artık Herson'da faaliyet göstermeyecek" dedi.

Hangi Rus bankasının Herson'a şube açacağını belirtmeyen Stremusov, ilerleyen zamanlarda bölgede daha çok Rus bankasının da faaliyet gösterebileceğini dile getirdi.

Pazartesi günü Stremusov, "Yakında Herson, Rusya Federasyonu'nun bir nesnesi olacak" demişti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mayıs ayı sonunda Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın doğu ve güneyinde işgal ettiği bölgelerde yaşayan Ukraynalılara Rus vatandaşlığı almayı kolaylaştıran kararnameyi imzaladı. 

Rus kuvvetleri işgal ettikleri Herson'da Moskova yanlısı bir "askeri-sivil" yönetim kurdu. Herson'da artık Ukrayna para birimi yerine Rus rublesi, Rus medyası ve Rus internet servisleri kullanılıyor.