Spor

Ronaldo'nun ayrılık isteğinin arkasındaki Messi faktörü

Ronaldo, Manchester United formasıyla geçtiğimiz sezon 38 maçta forma giyerken 24 gol ile 3 asist kaydetti

29 Temmuz 2022 14:15

Cristiano Ronaldo, Manchester United yönetimiyle yaptığı görüşmede tekrar ayrılma arzusunu dile getirdi ve Portekizli süper yıldızın ayrılık isteğinin arkasındaki asıl nedenler ortaya çıktı.

Cristiano Ronaldo, Manchester United ile yolları ayırmak istiyor. Manchester United'ın antrenman ve akademi tesisi olan Carrington'da düzenlenen toplantıda yıldız oyuncu yönetime ayrılmak istediğinin altını çizdi.

The Athletic'te yer alan habere göre; Portekizli süperstar ayrılma kararını net bir dille ifade etti. Geçtiğimiz günlerde menajeri Jorge Mendes ile Manchester'a geri dönen Ronaldo, sözleşmesinin son senesini ada ekibiyle oynamak istemiyor.

Olumsuz yanıta rağmen Manchester United yönetimi dünya yıldızını bırakmaya sıcak bakmıyor. Erik ten Hag, Portekizli oyuncuyu yeni sezon kadrosunda görmek istediğini defalarca belirtmişti. Kırmızı Şeytanlar'ın yöneticileri Ronaldo'yu ikna etmek için Sir Alex Ferguson'u devreye sokmak istiyor.

Ronaldo'nun ayrılmak isteme nedenleri

Her şeyden önce Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor. İngiliz ekibinin geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi bileti alamaması nedeniyle takımda kalmaya sıcak bakmıyor.

Ronaldo'nun futbol tarihinde en büyük rakibi olarak görülen Messi'yle yarışmayı sürdürmek istiyor. PSG ile Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Arjantili oyuncunun kendisinden daha fazla ön plana çıkmasını istemiyor. Lionel Messi, Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi'nde 15 gol gerisinde bulunuyor. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde toplam 140 gol atarken, Messi 125 gol kaydetti.

Üçüncü bir neden ise Ronaldo, Kırmızı Şeytanlar ile kupa kazanacağını düşünmüyor.

Son olarak yıldız oyuncunun ailesi İngiltere'de kalmak istemiyor. Ronaldo'nun Atletico Madrid'le görüşme nedenlerinde bu sebepler bulunuyor.

Ronaldo, Manchester United formasıyla geçtiğimiz sezon 38 maçta forma giyerken 24 gol ile 3 asist kaydetti.