Yaşam

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan ifadeye çağrıldı

Metin Cihan ifadeye neden çağrıldığına dair bilgisi olmadığını söyledi

19 Mayıs 2019 21:59

Giresun'un Eynesil ilçesinde Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili süreci başından beri takip eden ve duyurulmasını sağlayan Metin Cihan ifadeye çağrıldı. Cihan ifadeye neden çağrıldığını bilmediğini belirterek, "Eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli şikayetçi olmuş olabilir" dedi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın aydınlatılmayan ölümünü gündeme getirerek araştıran ve baba Şaban Vatan’ın adalet mücadelesine sosyal medya üzerinden destek veren Metin Cihan ifade vermek üzere emniyete çağrıldı.

Cumhuriyet.com.tr'ye bilgi veren ve ifadeye neden çağrıldığına ilişkin bilgisinin olmadığını ifade eden Cihan, "Polisler adresime gelmişler yoktum. 'Hemen gelmesi lazım' demişler.Basın yayın suçu sözcüklerini ifade etmişler. Bunların ne anlama geldiğini çok da iyi kestiremiyorum şu anda. Hakkımda bir şikayet olabilir Şaban Vatan'a olduğu gibi. Olayla ilgili isimleri geçen eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli şikayetçi olmuş olabilir. İkinci ihtimal; son dönemlerde sosyal medya üzerinden saldırılara uğramıştım. Yıllar öncesinin tweetlerinden angajman yaratmaya çalışıyorlardı.Ama onların saldırısındaki bağlamda yine Rabia Naz'dı. Ben hiç tweet silmeyen biriyim o yüzden bu anlamda hiç endişem yok. Durum bu ve hiçbir bilgi yok şu anda" dedi.