Dünya

Putin Barents Denizi'nde yanan denizaltının nükleer güç ile çalıştığını doğruladı

Şoygu reaktörün güvende olduğunu, yangının akü bölümünde çıktığını bildirdi

04 Temmuz 2019 11:36

T24 Dış haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin pazartesi Rusya deniz sahası içinde, Barents Denizi'nde yanan denizaltının nükleer güç ile çalıştığını doğruladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Putin'e nükleer reaktörün kontrol altına alındığını bildirdi.

Reuters'ın aktardığına göre Putin Kremlin'de yapılan bir toplantıda Şoygu'ya nükleer reaktörün ne durumda olduğunu sorarak yanan denizaltının nükleer güç ile çalıştığını ortaya çıkarmış oldu. Kremlin kayıtlarına göre Şoygu bu soruya, "Araçtaki nükleer reaktör tamamen izole edilmiş ve boşaltılmış durumda. Mürettebat tarafından reaktörü korumak için tüm gerekli önlemler aldı. Reaktör tamamen çalışır durumda" diye cevap verdi. Norveçli yetkililer kaza ortaya çıktığında Rusya'ya "denizaltının nükleer güç ile mi çalıştığı" hakkında sorular yöneltmiş ancak Kremlin konu ile ilgili açıklama yapmamıştı.

Şoygu denizaltıda çıkan yangının akü bölümünde başladığını söyledi. 

Pazartesi günü Barents Denizi'nde yanan denizaltıda 14 kişi dumandan zehirlenip hayatını kaybetmişti. Rusya dün detayların "çok gizli" olduğunu ve bu yüzden kamu ile paylaşılmayacağını bildirmişti.