Gündem

Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu: Benim kitaplarımdan televizyonlara uyarlanan dizilerin amacı tam da bu…

“Başkalarını anlarken, oralarda bir yerlerde kendimizle karşılaşıvermek...”

10 Temmuz 2021 11:31

Türkiye'nin tek hafta sonu gazetesi olan Gazete Oksijen'de iki hafta önce gerçek hikâyeler yazmaya başlayan ve bu hafta da Hürriyet’te okurlarıyla buluşan Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun ilk yazısı yayımlandı.

İşte Budayıcoğlu’nun yazısının bir bölümü şöyle:

"Yıllardır hayatın sesinin bana söylediklerini sizlere aktarmayı neredeyse misyon haline getirmemin en önemli nedeni, bazı konuları eğer sizlere iyi aktarabilirsem geleceğimiz üzerinde etkili olabileceğimize hem kendimizi hem de yaşantımızı yeniden inşa edebileceğimize olan inancımdır. Geçmişimizi iyi tanır, nereden, hangi koşullarda, hangi acılarla ve yaralarla bu günlere geldiğimizi görebilirsek zaten bu yolun bizi nereye götüreceğini bir falcı gibi bilebiliriz. Yaşam koşullarımız değişse de hayatımıza egemen olan duygunun hangisi olduğunu bulabilmekse hakikate ermek kadar önemlidir.

Kendi gerçeklerimize erişebilmek, öncelikle başkalarının ne yaşadığını, bu noktaya nerelerden geldiğini, neler hissettiğini anlayabilmekten yani onlarla empati yapmaktan geçer. Sadece kendimizi değil, başkalarının dertlerini, sorunlarını, acılarını anlamaya çalışmak bile bu hakikate biraz daha yaklaştırır bizi. Başkalarını hoş gördükçe, neyi, neden yaptığını anladıkça kendi sorunlarımıza da başka bir gözle bakmayı öğrenir, gelişir, olgunlaşır, kendimize de daha sevecen ve hoşgörüyle bakmayı öğreniriz. Bir başkasını anlamak, bizi kendimize bir adım daha yaklaştırır, çoğu zaman kızdığımız, çabucak eleştiriverdiğimiz, bir türlü tam beğenemediğimiz kendimize.

Benim kitaplarımdan televizyonlara uyarlanan dizilerin amacı tam da bu zaten. Başkalarını anlarken, oralarda bir yerlerde kendimizle karşılaşıvermek...

Sağlıklı ve güzel günlerde tekrar görüşmek umuduyla..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.