Yaşam

Protokol imzalandı; 1000 hükümlü hapisten meslek sahibi olarak çıkacak

Sınavlar sonrası hapisten çıkmasına 6 ay ila 1 yıl kalan hükümlüler, beş yıl geçerliği olan mesleki eğitim belgesini alacak

12 Şubat 2019 18:49

Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki hükümlülerin mesleki yeterliliklerinin belgelenmesi için ilk adımı attı. Bakanlar arasında protokol imzalandı, protokolle beraber bin hükümlü mesleki yeterlilik belgesi alacak ve hapisten meslek sahibi olarak çıkacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın ikinci 100 günlük eylem planlarından biri daha hayata geçti.

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hükümlü ve tutukluların yeterliliklerinin belgelendirilmesine ilişkin işbirliği protokolü" için imzaları attı. Protokol ile hükümlülerin cezasını tamamlayıp hapisten çıkmaları sonrası meslek sahibi olmalarının "Mesleki yeterlilik belgesi” ile önü açılmış oldu.

Hayata geçecek protokol ile birlikte, 1000 hükümlü cezaevlerinde aldıkları eğitim sonrası hem kameralı hem yazılı sınava tabi tutulacaklar, sınavlar sonrası hapisten çıkmasına 6 ay ila 1 yıl kalan hükümlüler, beş yıl geçerliği olan mesleki eğitim belgesini alacak.

Bakanlar, meslek edindirme yolu ile topluma kazandırılan hükümlülerin suç işlemesinin de önüne geçiliyor mesajını verdi. Cezaevlerinde mesleki sürece katılan tutuklulara, ücret ödendiğini, kar payı verildiğini ve sigorta yapıldığını söyledi.