Gündem

Projelerini anlatan Maçoğlu: Dostlarımıza zafer ilan etmeyiz

SMF'nin Tunceli Belediye Başkanı adayı Maçoğlu, belediyeyi kayyımdan alacaklarını söyledi

28 Şubat 2019 10:44

Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan (SMF) Tunceli Belediye Başkan adayı olan mevcut Ovacık Belediye Fatih Mehmet Maçoğlu, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Aday olduğu için HDP ve farklı siyasal çevreler tarafından eleştirilen Maçoğlu, seçilmesi halinde dostlarına zafer ilan etmeyeceğini belirterek belediyeyi kayyımdan alacağını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Kayhan Ayhan'a konuşan Ovacık Belediyesi’nin ‘Komünist Başkanı’ Maçoğlu’nun söyleşisi şöyle:

Ovacık’taki projelerinizi Tunceli’de uygulayacağınızı söylüyorsunuz. Tunceli’ye dair projeleriniz neler?

Dersim’in tarım kenti olabilme ihtimali var. 7 ilçesi etrafı hayvancılığın da gelişebilme ihtimalinin olduğu yerler. Bütün bu yapılanların teknikle buluşabilme yeri olabilir Dersim. Bir de Dersim’in turizm potansiyeli yüksek. Turizme dair bir çalışma yapılabilir... O kadim toprakların kültürel dokusunu da geliştirmek gerekiyor. Doğal ürünlerin satıldığı mağazaları da 5-6 büyükşehire daha yaymayı hedefliyoruz. Talep nereden geliyorsa orada tüketim kooperatifleri kuruyoruz. Gelen kârla hem öğrencilere burs hem bir sonraki dönem üretimi destekleme hem de eğer o bütçeye ulaşılırsa kreşlere, rehabilitasyon merkezlerine, tarımda kullanılacak makinelere kullanacağız. 

HDP’den “biz burayı kayyımdan almak istiyoruz ancak Maçoğlu aday oldu” deniliyor? 

Biz de kayyımdan alacağız (gülüyor). 

Son yapılan ankette HDP’nin gerisinde görünüyorsunuz? 

Bizimle HDP arasında geçiyorsa iyidir (gülüyor). O zaman hiç tartışmaya gerek yok. Çünkü bizim kazanımımız onların kaybı değil, onların kazanımı bizim kaybımız değil. Dost kurum dedim. Biz dostlarımıza zafer ilan etmeyiz. Biz zaferi dostlamızla paylaşırız. Bizim geleneğimizin bu konuda dostlarıyla samimiyeti nettir. Sadece bir kurum için değil Türkiye’de ki bütün demokrasi kuvvetlerinin tamamı için söylüyoruz.