Ekonomi

Prof. Kozanoğlu’ndan Albayrak-piyasa ilişkisi yorumu: Sadece isminin zikredilmesi değil Erdoğan’ın 2019-2020’daki ekonomi politikalarına sahip çıkmasıyla da ilgili

27 Şubat 2021 10:06

İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, eski Hazine Bakanı Albayrak’ın yeniden hükûmette yer alacağı söylentileriyle piyasalarda çalkantı yaşandığını belirterek, “Bu sadece isminin zikredilmesiyle değil, 2019-2020’da uygulanan ekonomi politikalarına Cumhurbaşkanı’nın sahip çıkmasıyla da ilgiliydi” diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, buna ABD Başkanı Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık harcama paketini hayata geçireceğiyle ilgili haberlerin ilave olduğunu anlatan Kozanoğlu, şöyle devam etti:

“Önde gelen bazı uzmanların bunun enflasyonist etki yaratacağı yorumları ve en son ABD’de işsizliğin düşük çıkması tahvilde çalkantıya neden oldu. 10 yıllık tahvil getirileri 1.5’in üzerine çıktı. Bu dünyada faizlerin yükseleceği algısı oluşturdu ve satış başladı. Faizlerin yükselmesi, göreceli olarak Türkiye benzeri ülkelerdeki yüksek faizi daha az çekici hale getirir.”

Türkiye’nin kırılganlıklarının devam ettiğini belirten Kozanoğlu, “Dünyadaki küçük sarsıntının Türkiye’ye çok daha şiddetli yansıdığını geçmişte gördük, bugün de benzeri oldu” dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan "Berat Albayrak" dedikçe, TL değer mi kaybediyor?