Gündem

Prof. Dr. Evren Balta: Bu seçimleri sadece bu kriz 'oyununu' oynamayı bırakan ve bunları nasıl çözeceğini anlatabilen kazanabilir

"Krize değil umuda ihtiyacımız var"

06 Haziran 2022 10:57

Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Evren Balta, "Bu seçim kazanılabilir. Ama bu seçimleri sadece bu kriz 'oyununu' oynamayı bırakan ve bunları nasıl çözeceğini anlatabilen kazanabilir. Krize değil umuda ihtiyacımız var." değerlendirmesini yaptı. 

Balta, Yetkin Report'ta kaleme aldığı yazıda, "Hiç kuşkusuz Türkiye’nin önünde hiç kolay olmayan bir dönem var. Bu seçimler bütün taraflar için herkesin elinde ne varsa ortaya koyacağı kritik bir eşik. Bir tarafta siyasal stratejisinin en temel unsuru olarak krizi kullanan bir iktidar ve bu iktidarın kontrol etmeyi öğrendiği üç temel kriz alanı var: dış politika, laik-muhafazakâr çatışması ve Kürt meselesi. Bu üç meselede yüksek gerilim hattını hiç düşürmemek, her an hem toplumu ve hem muhalefeti kendi oyununun içine çekmek anlamına geliyor. Ama öte yandan iktidarın kontrol edemediği iki kriz alanı var: göç ve ekonomi. Kontrol edebilmesi için her ikisinde de sorumluluğu dışsallaştırması ve sorunu çözecek aktör olarak kendisini öne çıkarması gerekiyor. Oysa iktidar ne göç ne ekonomide alışık olduğu, bildiği kriz performansını gösteremiyor." düşüncesini dile getirdi.