Gündem

Polis tarafından tehdit edilen HDP'li Başaran: Siyah çelengi aileler değil polisler bıraktı, İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı

'Evlat nöbeti' tuttuğu iddia edilen aileler, dün HDP binası önüne siyah çelenk bırakmış, gerginlik yaşanmıştı

06 Mayıs 2022 15:06

HDP Genel Merkezi Binası önünde polis tarafından "Seni çivilerim vallahi" diye tehdit edilen HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ankara'da HDP Genel Merkez binası önünde yaşananlara değinerek, "Partimizin önünde eylem yapan, siyah çelenk bırakan polislerdi. Çelengi aileler değil polisler bıraktı. Dün gerçekleştirilen provokasyonu İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı" dedi.

HDP'li Başaran yaptığı basın açıklamasında, parti binasının önüne siyah çelenk bırakmak isteyenlerin aileler değil polisler olduğunu söyleyerek, "Dün gerçekleştirilen provokasyon İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı. İçişleri Bakanlığı değil, suç işleri, propaganda bakanı" ifadelerini kullandı.
 
Başaran, şunları söyledi:
 
"Dün burada aile adı altına 3 kişiyi partimizin önüne getirerek bir provokasyon çıkarmaya çalıştılar. Ancak bir algıyı düzeltmekte fayda var. Dünden beri yandaş basın, farklı biçimde bütün gerçekliği ters yüz ederek yayın yaptı. Dün partimizin önünde aileler yoktu, Ankara Emniyeti vardı, İçişleri Bakanı vardı, AKP-MHP ittifakı vardı, eylemci onlardı. Partimizin önünde eylem yapan, siyah çelenk bırakan polislerdi. Siyah çelengi aileler bırakmadı polisler bıraktı. Dün gerçekleştirilen provokasyon İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı. İçişleri Bakanlığı değil, suç işleri, propaganda bakanı. Orada bu organizasyonun onların yaptığını biliyoruz, ortaya çıkan tablo bunun en net göstergesiydi.

Gelenler de polis değil, güvenlik gücü değildi, güvenlikten sorumlu kişiler bir milletvekilini bu kadar pervasızca, bu kadar pespaye bir şekilde tehdit etme cüretini gösteremezler. Bu kişilere polis denmez, denemez, güvenlik gücü denemez! HDP Genel Merkezinde benim şahsımda bütün Kürtlere, bütün kadınlar, bütün HDP’liler tehdit edildi. ‘Seni çivilerim’ söylemi Türkiye'nin demokrasisine söylenmiş bir söylemdir. Hiç eğip bükmeye gerek yok. Bu söylem ve tehditlerle HDP’ye geri adım attıracaklarını zannedecek kadar akılsız bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu saldırılarla başarılı olacağını düşünen trajik durumda bir iktidar var. 7 yıldır yapmadığınız kalmadı. Buradan tekrar söyleyelim, 7 yıldır parti binamıza konulan bombalardan, mitinglerimizin bombalanmasına kadar eğitip, donatıp planını eline verdiği katili İzmir İl binamıza gönderip, genç bir arkadaşımızı katledip, tüm yöntemleri denediniz. Başarılı olmadınız. Dokunulmazlıkları kaldırdınız, belediyelerimize kayyım atadınız diz çöken geri adım atan bir HDP gördünüz mü?"

TIKLAYIN - Polisten HDP milletvekili Başaran'a tehdit: "Seni çivilerim valla"