Dünya

Pazar günkü Erdoğan-Trump görüşmesine tanık olan yetkili: ABD liderinin omurgası olmadığı için ulusal güvenliğimiz tehlikede

09 Ekim 2019 13:07

T24 Dış haberler

Pazar günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan 'Suriye'nin kuzeyine operasyon' gündemli telefon görüşmesine birinci elden tanık olan bir ulusal güvenlik yetkilisi, Trump'ın müzakerelerde üstünlüğü Erdoğan'a kaptırdığını ifade etti. 

Newsweek'e konuşan yetkili, "Karşısındaki Trump'tan daha iyi müzakere etti. Trump sadece müzakereden bir şey alıyormuşuz gibi gözükmek için asker çekmeyi onayladı. Bu müzakerelerden hiç bir şey elde etmedik" dedi.

İsmi paylaşılmayan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisine göre Trump telefon konuşmasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı bir operasyona destek vermedi ancak ilerleyen zamanlarda Twitter üzerinden yaptığı gibi ekonomik yaptırım tehditinde de bulunmadı.

Trump'ın müzakerelerde başarısız olduğunu vurgulayan yetkili, "ABD'nin ulusal güvenliği önümüzdeki yıllarda tehlike durumunda olacak çünkü başkanımızın omurgası yok" dedi.