Gündem

Mehmet Özhaseki: Keşke bu sanık sahtekarlığı ortaya çıkmasaydı, benim adımı karıştırmasalardı

"Bana FETÖ'cü diyenler ne zaman istiyorlarsa gelsinler"

21 Mart 2019 09:40

AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, FOX Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Özhaseki, ""Keşke bu sanık sahtekarlığı ortaya çıkmasaydı, keşke onu işleyen insanlar benim adımı karıştırmasalardı. Çünkü ben 3 aydır meydanlardayım. Son 10 güne kadar projelerim dışında tek bir cümle bile etmedim" dedi.

Özhaseki, Küçükkaya'nın, "Size FETÖ'cü diyenlerle aynı programa çıkar mısınız?" sorusuna, "Ne zaman istiyorlarsa gelsinler" diye yanıt verdi. Özhaseki devamında, Küçükkaya'ya, "Siz onların çok güzel sözcülüğünü yapıyorsunuz şimdi burada. O iddiaların hepsini dile getirmiyor musunuz siz?" diye sordu. Özhaseki ayrıca, Yavaş'ın açıklamalarına yer vermediği belirtilen televizyon kanallarından ricacı olabileceğini ifade ederek, Yavaş'a gazetecilerin karşısına çıkarak sorulara yanıt vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Özhaseki'nin açıklamasından satır başları şöyle:

"(Küçükkaya: Mansur Yavaş sanki seçimi kazandı, bu bir algı mı yoksa gerçeklik payı var mı?) Seçim sonucu şimdiden belli. Eğer Mansur Yavaş öndeyse otursun çayını kahvesini içsin, niye oradan oraya koşturuyor? Telaşe içerisinde ne dediğini bazen karıştırıyor. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin ortaya koyduğu bir taktik var, bütün seçimlerde öndeyiz, aldık, geliyoruz. Referandumda yaptıklarının aynısını yine yaptılar. Sonra da 'biz sandıklara sahip çıkamadık, çaldırdık oyları.'

"(Küçükkaya: Cemaat dediğimiz oluşumla ilişkinizi anlatır mısınız?) Bundan 2 ay kadar önceydi Kayseri'ye özellikle bizim rakip taraftan insanlar gönderdiler. Kimleri arıyorlar oradaki gazeteci arkadaşları. Özhaseki'nin FETÖ ile ilgili irtibatını bulun bize gönderin. Kim var içerisinde? Oda Tv'nin muhabiri var. O da aynen şöyle yazı yazdı, 'Bir tek nokta bulsam hepsini yazardım,' (Küçükkaya: Kim?) Ali Türkaslan.

"Arkadaş iki kere daha aday oldu ya. En son bu ne zaman kesinleşmiş; 24.03.2017. Sahte senetle adamı takip edip bir de adamı taciz etmiş. Buna cevaben de diyor ki, 'Canım sıkıldı, onun için yaptım.'

"Örgüt elebaşı Fethullah Gülen'i hiç görmedim. Bir gün olsun dost sohbetlerine diz kırıp oturmuş, çayını içmiş biri değilim.

"Temel Beye hiç yakışmıyor. FETÖ denen örgüt size göre Ak Parti ile beraber mi mevzuları olduğu ortaya çıktı? Hayır. 1970'lerden itibaren var. Ordunun içine sızmışlar mı sızmışlar (Küçükkaya: Ama sizin zamanınızda çok palazlandı efendim. Ak Parti zamanında çok büyüdüler.) Hayır 90'larda başlamışlar.

"Karşı tarafın avukatı biliyor ki , bütün suçlamalar bende, 30 davanın detaylarını ben biliyorum diyor. Çıksın diyor. (Küçükkaya: Siz, ben, o) Yanlış anlıyorsunuz yine. Ben olayın tarafı değilim. Ben olayın tarafı olsam çıkar anlatırım, 30 tane dosyaya hakim olmak için saatlerce çalışmam lazım. Olayın tarafları kim, biri Mansur Yavaş, öteki kim? Tacizci dediği. (Küçükkaya: Ama onunla niye çıksın efendim. Öyle şey olur mu? Size FETÖ'cü diyenlerle ortak televizyon yayını yapar mısınız?) Ne zaman istiyorlarsa gelsinler. (Küçükkaya: Bunu diyen CHP'liler var.) Siz onların çok güzel sözcülüğünü yapıyorsunuz şimdi burada. O iddiaların hepsini dile getirmiyor musunuz siz? (Küçükkaya: Ben sizin sözcünüzüm sayın bakanım.) İşin başında bir daha anlaşalım. siz bana dediniz ki bu arkadaşın söz hakkı engellendi (Küçükkaya: Yayınlamadılar biliyorum.) şimdi aynı kanallar diyorlar ki, ben de gidip rica edeceğim. Mansur yavaşla oturacağım. tamam gazetecilerle otursun sadece, sorulara yanıt versin. Bu sorulara cevap veremez.

"Bütçe nedir, ihalelere kim giriyor bunların hepsini canlı yayınlayacağım. Akşam başkan oturup da sabah bir işe başlayamaz. Ankara'da ciddi akademisyenler var. Ankara'da istişare kültürünü kılmak lazım.

"Makam arabaları konusundan çok rahatsız oluyorum. Ben makam arabalarının tamamını satışa çıkardım. 

"Keşke bu sanık sahtekarlığı ortaya çıkmasaydı, keşke onu işleyen insanlar benim adımı karıştırmasalardı. Çünkü ben 3 aydır meydanlardayım. Son 10 güne kadar projelerim dışında tek bir cümle bile etmedim. Bizden kimse polemik, çatışma duymayacak.