Gündem

Organizasyon şirketlerinde çalışanlar anlatıyor: DSP mitingine katılım 50 TL, sahte gazeteci de oluyoruz

16 Mart 2019 16:37

Ankara’da üniversite okuyan üç öğrenci, cep harçlığı kazanmak için çalıştıkları organizasyon firmalarının siyasi parti mitinglerini ve hükümet üyelerinin katıldığı etkinlikleri ‘kalabalık’ göstermek için katılımcı gönderdiğini söyledi.

soL Haber’den Ali Ufuk Arıkan’a konuşan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca’nın konuşma yapacağı bir etkinliğe yeterli gazeteci olmadığı için gönderildiklerini belirterek, “Birbirimizle sohbet etmemiz yasaktı. Toplantı sırasında konuşmamız, soru sormamız da yasaktı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından biri geldi, konuşma yaptı. Kimse soru da sormadı, gazetecilerin neredeyse hepsi bizim gibi öğrenci ve feyk (sahte) katılımcıydı” dedi.

Bu durumun 6 gafta sürdüğünü ve her seferinde gazeteci olarak başka kişilerin ayarlandığını belirten öğrenciler, “Gazeteler aynıydı, gazeteciler farklılaştı anlaşılmasın diye” açıklamasında bulundu.

Benzer bir şekilde Demokratik Sol Parti’nin bir mitingi için de 150 ‘sahte katılımcı’ arandığını kaydeden öğrenciler, 2 saat için 50 TL ödeme yapıldığını ve yemek de verildiğini söyledi.


*soL Haber'deki haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.