Gündem

ODTÜ'de 'truva atı' KYK yurdunun inşaatına başlandı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır

16 Mayıs 2019 14:42

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 'Truva atı' olarak tanımladığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) inşaatı başladı. ODTÜ'nün 40 dönüm arazisinin 49 yıllığına yurt yapımı için Kredi Yurtlar Kurumu’na verilmesine tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Verşan Kök’ün KYK ile açtığı yol ODTÜ’nün yolu değildir. Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır' dedi.
 
Sol Haber Portalı'nın haberine göre KYK inşaatının başladığı ODTÜ Kent alanı ile Teknokent Spor Salonu arasında kalan arazide, uzmanların tespitine göre yaklaşık 4 bin ağaç ve onlarca canlı türü var. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “ODTÜ’yü ideolojik olarak parçalamalarına ve ağaç katliamına izin vermeyeceğiz. Her türlü hukuksal süreç dahil olmak üzere ODTÜ geleneğini sahipleniyoruz. Tüm ODTÜ'nün haykırdığı gibi bir daha söyleyelim, Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” açıklamasında bulundu.

"ODTÜ’nün bağrına saplanacak bu hançeri reddediyoruz"

Projeye tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı davalarımız devam ederken, ODTÜ’yü geleneğinden uzaklaştırmaya, parsel parsel tahsise devam eden Verşan Kök, ODTÜ’de Truva atı olacak KYK yurdu ile bir kez daha ODTÜ’ye rektör olamayacağını gösterdi. Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin boykotunun ardından KYK yurdunun inşaatı başlatılmıştır. ODTÜ’nün ekolojik ve  yönetim bütünlüğünü bozacak ODTÜ’nün bağrına saplanacak bu hançeri reddediyoruz" ifadesini kullandı.

Candan, "Her türlü hukuksal süreç dahil olmak üzere ODTÜ geleneğini sahipleniyoruz. Bu hançerin konulması sürecinde meslektaşlarımızın görev almamasının kamusal bir görev olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Verşan Kök’ün KYK ile açtığı yol ODTÜ’nün yolu değildir. Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır" ifadesini kullandı.