Gündem

Newroz kutlama programı belli oldu

Newroz çağrılarında "Mutlaka kazanacağız" sloganı kullanıldı

20 Mart 2019 14:21

Bu sene Newroz "Mutlaka kazanacağız" sloganıyla kutlanacak. HDP Türkiye'nin dört bir tarafında newroz kutlamalarına hazırlanıyor. Birçok ilde büyük mitingler gerçekleştirilecek.

HDP'nin Newroz programı şu şekilde:

21 Mart Perşembe 

Diyarbakır'da Newroz'un en coşkulu kutlanması beklenen yer Diyarbakır olacak. Newroz Parkı'nda yapılacak kutlamada Pervin Buldan bulunacak. Bajar, Koma Pel ve Pınar Aydınlar sahne alacak. 

İzmir'de Gündoğdu Meydan’ında, Van'da Van Kalesi Newroz alanında kutlama yapılacak. Newroz, Elazığ, Karakoçan'da Karakoçan Otogar alanında, Şırnak Merkez'de de Şehr-î Nuh Otel yanındaki Newroz alanında kutlanacak.Şırnak'ta Kent merkezinde yapılacak kutlamalar sokağa çıkma yasakları nedeniyle 3 yılın ardından ilk kez yapılacak.

Şırnak, Cizre'de Bozalan köy yolu, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP belediye eş başkan adayları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ da kutlamalara katılacak.

Mardin, Nusaybin'de 8 Mart mahallesi CEGERXWÎN parkı yanı, Ahmet Türk ve Mardin Milletvekillerinin katıldığı kutlamada Koma Çiya ve Koma Denge Ama da sahne alacak.

Mardin, Midyat'ta Midyat Otogarı yanında, Urfa'da 11 Nisan Stadyumu (GAP Arena) önündeki boş alanda kutlama yapılacak.

Adana'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda kutlama yapılacak, Gaziantep'te Gaziantep kalesinin alt tarafında bulunan tur otobüsleri park alanında kutlama yapılacak.

Bingöl'de Saray mahallesi Sağlık caddesinde yapılacak kutlamaya, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve HDP Bingöl Belediyesi eş başkan adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy katılacak.

Tatvan'da Tatvan Fuar Alanı’nda yapılacak Newroz kutlamasına HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ile HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı’nın yanı sıra, HDP’nin Bitlis genelindeki tüm belediye eş başkan adayları katılacak.

Batman'da Otogar yanında bulunan Newroz Alanında Bursa'da Yıldırım ilçesi Arabayatağı Pazar alanında kutlamalar yapılacak.

24 Mart Pazar

HDP İstanbul Newrozunda 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle Bakırköy Pazar Alanı’nda hem seçim miting yapılacak hem de Newroz kutlanacak.

Ankara'da Kolej Meydanı'nda kutlanacak Newroz'a Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu ile sanatçılar İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve Koma Gulên Xerzan sahne alacak.