Gündem

Netflix Türkiye İletişim Müdürü yanıtladı; yapımlar neye göre seçiliyor, Türkiye'de en çok hangi diziler izleniyor?

"Hakan: Muhafız'ın ikinci sezonunu 26 Nisan’da yayınlayacağız"

29 Mart 2019 11:32

Medyatava'dan Canan Kay'nın haberine göre, Türkiye’deki izleme trendlerinin diğer ülkelerle büyük benzerlik gösterdiğini söyleyen Savaş, "Türkiye’de üretilen yapımların kalitesine ve global cazibesine her zaman inandık. Bu nedenle şu ana kadar herhangi bir çekincemiz olmadı" dedi. Hakan: Muhafız'ın ilk ayında dünya genelinde 10 milyonun üzerinde üyeye ulaştığını belirten Savaş, "İstanbul’un hem modern yüzünü hem de tarihi ve kültürel zenginliklerini global izleyici kitlesiyle buluşturan dizimizin ikinci sezonunu da üyelerimizi fazla bekletmeden, 26 Nisan’da yayınlayacağız" dedi.

İkinci orijinal Türk dizisi Atiye için İstanbul’da çekimlere başlandığı bu hafta başında duyurmuştu. Savaş sdizinin bu yıl gösterime girmesini beklediklerini kaydetti. Dizinin Türkiye’nin tanıtımına ve turizmine de katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Savaş, "Biliyorsunuz bu yıl Göbeklitepe Yılı ilan edildi. Biz de Atiye’yi 190 ülkede gösterime sokarak Göbeklitepe’ye yönelik yerel ve global ilginin artmasına destek olacağız" diye konuştu.

"2018 yılını 190 ülkede 139 milyon üyeyle kapattık. Ülkeler özelindeki üye rakamlarını açıklamasak da Türkiye’de gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz" diyen Savaş, "Yetişkinlere yönelik ilk interaktif yapımımız Black Mirror: Bandersnatch’i, geçtiğimiz aylarda yayınladık. Üyelerimizin yaptıkları seçimlerle senaryonun nasıl ilerleyeceğine karar verdiği bu yapım, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede büyük heyecan yarattı. İkinci interaktif yapımımız You vs. Wild’ı ise geçtiğimiz günlerde duyurduk.10 Nisan tarihinde yayınlanacak olan sekiz bölümlük bu yapımda ünlü maceracı Bear Grylls‘in maceralarını interaktif olarak Netflix üyeleriyle buluşturacağız" sözlerini kaydetti.