Dünya

Netflix'in popüler yapımı ''Squid Game'' dizisinin çok oyunculu 'gerçek' oyunu geliyor

02 Ağustos 2022 11:03

Oyun şirketi Immersive Gamebox ile Netflix, 2021 yılında Netflix’te yayınlanan ‘’Squid Game’’ adlı Güney Kore yapımı drama dizisinin eylül ayında ABD ve Britanya’da piyasaya sürülecek ‘gerçek hayatta oynanacak’ çok oyunculu oyununu geliştirdi.

İki ila altı oyuncunun oynayabileceği oyunda, dizide yer alan ‘Kırmızı Işık’, ‘Yeşil Işık’, ‘Cam Köprü’, ‘Squid Game’ adlı oyunlarda rekabet edilecek.

Immersive Gamebox şirketi, oyuncuya oyunun içinde hissetme deneyimini yaşatmak için dijital akıllı odalarda hareket algılama ve dokunmatik ekran teknolojisini kullanacak.

Squid Game’in bu versiyonunda orijinal serinin aksine kaybetmenin sonuçları ölümcül değil. Oyuncular kaybettikleri her bir oyun için sadece bir ‘sanal hayat’ kaybedecek. Bununla birlikte başarıyla geçtikleri her bir oyun için ise ‘sanal para’ kazanacaklar.

Immersive Gamebox CEO’su Will Dean yaptığı açıklamada, Netflix’in en popüler dizisini yeni bir formatta tasarlamanın, hayranlarına Squid Game’e bağlı kalmaları için daha fazla yol açtığını söyledi.

21 Eylül tarihinde ABD’de dokuz, Britanya’da dört yerde piyasaya sürülecek oyun 60 dakika sürecek ve 16 yaş üstü kişiler katılabilecek.

Oyunun biletleri yer ve tarihe bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte 19 Pound'dan başlıyor.