Spor

NBA, Bill Russell'ın giydiği 6 numarayı lig genelinde emekli etti

11 NBA şampiyonluğu kazanan Russell, 31 Temmuz'da hayatını kaybetmişti

12 Ağustos 2022 08:13

T24 Dış Haberler

ABD'nin profesyonel basketbol ligi NBA, 31 Temmuz'da hayatını kaybeden Bill Russell'ın kariyeri boyunca giydiği 6 numarayı emekli etme kararı aldı. 

Basketbol onur listesine hem koç hem de oyuncu olarak giren; 11 NBA şampiyonluğu yaşayan Russell'ın 6 numarasını NBA'de hiçbir oyuncu bir daha alamayacak. 6 numara, her NBA stadyumunun bir noktasına Russell'ı anmak için asılacak.

LeBron James gibi mevcut olarak 6 numarayı giyen oyuncuların numara değiştirmesi gerekmeyecek; ancak artık hiçbir oyuncu 6 numaraya geçiş yapamayacak. 

Öte yandan her NBA takımı bu sezon formasında Russell'ı anmak için bir yama kullanacak. Russell'ın takımını Boston Celtics ise oyuncuyu formalarında özel bir şekilde anmayı planladıklarını duyurdu.

NBA Komisyoneri Adam Silver, ''Kalıcı olarak 6 numarayı NBA genelinde emekli etmek Bill'in efsanevi kariyerinin hep hatırlanmasını sağlayacak'' dedi.

NBA, tarihinde ilk kez böyle bir uygulamaya gidiyor. Daha önce profesyonel beyzbol ligi MLB, oyundaki ırksal bariyerleri yıkan Jackie Robinson'ın giydiği 42 numarayı lig genelinde emekli etmişti.