Gündem

NATO Zirvesi'nde ikili temaslar: Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

30 Haziran 2022 11:09

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ikinci gününde İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de yapılan NATO Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında İspanya Başbakanı Sanchez ile bir araya geldi.

İspanya'nın ev sahipliğindeki NATO Liderler Zirvesi'nin ilk gününde liderlerin gündeminde Rusya-Ukrayna savaşı; Finlandiya ve İsveç'in üyelik başvurusu ve yeni Stratejik Konsept Belgesi vardı.

Zirvenin ilk gününde Türkiye'nin de vetosunu çekmesiyle NATO liderleri Finlandiya ve İsveç'i ittifak üyeliğine davet etti. Liderlerin NATO'nun gelecek 10 yılının haritası niteliğindeki yeni Stratejik Konsept'te anlaştığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD Başkanı Joe Biden ile de ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ABD Başkanı Biden, Erdoğan'a Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurusuna yönelik vetosunu kaldırmasına teşekkür etti. 

Habertürk'ün ikili görüşmeye yakın Türk kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ABD Başkanı Biden F-16 talebi konusunda kuvvetli bir sinyal verdi, destek olacağına dair ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin F-16 modernizasyonu ve yeni savaş uçağı taleplerini dile getirdi. Edinilen bilgilere göre, Başkan Biden, "Washington'a iner inmez F-16 konusunu çözmek için çalışacağım ve Kongre'den geçmesi için gayret göstereceğim" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Erdoğan ve Biden, Madrid'de görüştü: Türk kaynaklara göre ABD lideri, "F-16 konusuna el atacağını" söyledi

Ayrıntılar geliyor...