Gündem

Namaz için girdiği camiyi soyup çıktı

Olay sonrasında kasaya bir miktar da toplu para atan cemaat ve dernek yöneticileri, camiye gizli kamera yerleştirdiler

21 Mayıs 2019 09:26

Isparta’da namaz kılıyormuş ve cemaatten biriymiş gibi davrandığı Hz.Ali Camii’nden 1340 lira yardım parası çalan yaşlı adam, gizli kamera ve namaz sonraları tutulan nöbetler sonucu yakalandı.

Son olarak cemaatten bir hayırsever, Cami Yaptırma Derneği’ne giderek, cami içerisindeki ibadet yapılan bölümde bulunan çelik yardım kasasına toplu bir destekte bulunduğunu belirtti.

Gizli kamera yerleştirdiler

Bunun üzerine kasayı açarak kontrol eden dernek yönetimi, paranın yerinde olmadığını fark etti. Olay sonrasında kasaya bir miktar da toplu para atan cemaat ve dernek yöneticileri, camiye gizli kamera yerleştirdiler. Konulan paranın yeniden çalınmasıyla birlikte, bu kez imam hatip, cemaat ve dernek yöneticileri namazlardan sonra değişimli olarak nöbet tutmaya başladılar.

Kasa nöbeti tuttular

Yaklaşık bir hafta boyunca devam eden kasa nöbetinde, en son geçen cuma günü, imam hatip ve müezzinin mukabele okuduktan sonra 5 dakikalığına dışarı çıkmasıyla şüphelinin yeniden camiye geldiği tespit edildi.

İmam ve müezzin yakaladı

Kısa süreliğine camiden dışarı giden imam hatip ve müezzin, geri geldiklerinde namaz kılarmış gibi yapan 59 yaşındaki şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak, polise teslim etti. Polisin, güvenlik kamerası incelemeleri sonrasında gözaltına aldığı kişinin M.A. olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildiği öğrenildi.