Gündem

Nagehan Alçı: Faşist güruh, özgürlükçü- demokrat tavrıma tahammül edemiyor

“Kuyruklu bir yalanı malum 28 Şubat kalıntısı kişiler yaymaya çalışıyor”

29 Ekim 2019 09:43

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Barış Pınarı Harekâtı’nı ilişkin görüşlerini ilk günden beri paylaştığının altını çizerek, “Kimi faşistler sözlerimi kesip biçerek kasten operasyon yapıyor ve benim gerçek fikirlerimin aksine bir fotoğraf çizmeye çalışıyorlar. Bunlar son derece gülünç. Niye bu çarpıtmayı yaptıklarını bu yazıda anlatacağım” dedi.

Alçı, PKK’nın terör örgütü olduğunu dile getirirken, Türkiye’nin mücadelesinin de haklı bir zemine dayandığını söyledi.

Alçı, “Kimileri bu hakikati inkar etmek istiyor ama böyle bir inkar tavrı sadece PKK terörünün ekmeğine yağ sürüyor. Benim söylediğim budur. Zaten şimdi de Türkiye terörle mücadele ediyor ama bu bahsettiğim sosyal tabandaki insanları da kazanmaya ve bu örgütten soğutmaya gayret ediyor” ifadesini kullandı.

Alçı yazısında şunları söyledi: 

“Benim “Türkiye PYD ile görüşmeli ve anlaşmalıdır” dediğim gibi kuyruklu bir yalanı malum 28 Şubat kalıntısı kişiler yaymaya çalışıyor.

Söz konusu faşist güruh, bu özgürlükçü-demokrat tavrıma da tahammül edemiyor çünkü onlara göre Kürtler tamamen inkâr ve asimile edilmeli”

Alçı, Habertürk TV'de yayınlanan Para Gündem programında "Biz Barış Pınarı Harekatı’nda elde edilen başarının neticesi olarak belki orta vadede YPG’nin siyasi kanadının daha güçlü hale gelmesini sağlamaktır" demişti.