Gündem

Mustafa Balbay: Canan Kaftancıoğlu adım adım çok yönlü bir mücadelenin kahramanı olarak büyüyor

"CHP bu mücadeleyi siyasallaştırmak yerine toplumsallaştırmalı..."

16 Haziran 2022 08:42

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun çok yönlü bir mücadelenin kahramanı olarak büyüdüğünü belirterek, "Kaftancıoğlu, siyasete yönelik sonuç vermeyecek bir dizayn girişimine direnen il başkanı olarak gündemdedir. Kaftancıoğlu, hukuk eliyle hukukun katledilmesine karşı dik duran bir hak arayıcısı olarak gündemdedir.

Kaftancıoğlu, insan hakları mücadelesinin ön saflarında yer alan bir aktivist olarak gündemdedir. Sözün özü bütün bu mücadelelerin toplamıdır. İktidar bu zorlu görevi taşıma sorumluluğunu Kaftancıoğlu’na vermiş, o da bunu büyük onurla yükleneceğini göstermiştir" diye yazdı.

CHP yönetiminin Kaftancıoğlu'nun fiilen il başkanı olarak görevine devam edeceği açıklamasına işaret eden Balbay, "Gelinen noktada naçizane önerimiz şu: Kaftancıoğlu artık Türkiye’dir. İl başkanlığı geride kalmıştır. Türkiye’nin bugünkü durumunun fotoğrafıdır. Bu süreçten çıkışın da sembolü olabilir. Bütün hak hukuk arayanlar bu mücadelenin parçası haline getirilebilir.

CHP’nin hak, hukuk, adaleti öncelikle kendisi için istediği havası oluşmamalı. CHP bu mücadeleyi siyasallaştırmak yerine toplumsallaştırmalı..." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...