Gündem

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu ve Akşener, Erdoğan'ı nasıl alt etti?

"CHP-İyi Parti'nin ülke çapında tanınmasa da şehirlerinde tanınan ve benimsenecek adaylar taktiği başarılı oldu"

09 Temmuz 2019 19:16

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, son yerel seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in büyük şehirlerdeki aday tercihlerinin önemine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yetkin, "AK Parti-MHP'nin 'A-Takımı' saplantısı karşısında, CHP-İyi'nin ülke çapında tanınmasa da şehirlerinde tanınan ve benimsenecek adaylar taktiği başarılı oldu" yorumunu yaptı.

Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında Türkiye'nin en kalabalık beş ilinde seçimi kazanan Millet İttifakı adaylarının ve partilerin il örgütlerinin başarılarına dikkat çekerken, "Bu isimlerin aday olarak belirlenmesinin de en az adayların nitelikleri kadar pay var" dedi.

Yetkin'in kişisel blogunda kaleme aldığı yazısının* ilgili bölümü şöyle:

"Ekrem İmamoğlu yeni kuşak politikacı; kavgacı değil kucaklayıcı olması en önemli özelliklerinden birisi. Evet, onun arkasında gençlerin Matrix filmindeki direnişçi kadın karaktere benzetip "Trinity" adını taktıkları Canan Kaftancıoğlu gibi bir örgütçü var. Evet, Ankara'da Mansur Yavaş yıllarca sabırla çalışıp, 2014'te elinden koparılanı geri alacak deneyime sahip. Evet, İzmir'de Tunç Soyer, hem AK Parti'den hem CHP içinden gelen karalamalara aldırmadan "yeni belediyecilik" diyerek oy rekoru kırdı. Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da Zeydan Karalar da öyle; ömürleri siyasetle geçmiş, siyaset kademelerinde sebat etmiş isimler.

"Bu isimlerin Türkiye'nin en büyük beş Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasında bu niteliklerinin payı var ama ayrıca bu isimlerin aday olarak belirlenmesinin de en az o kadar payı var.

"O isimlerin belirlenmesinde sorumluluk CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun idi ama Kılıçdaroğlu seçim sürecinin her aşamasında seçim ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener'le irtibat içinde oldu; Akşener de Kılıçdaroğlu ile. Örneğin İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun İmamoğlu için Kaftancıoğlu ile deyim yerindeyse, omuz omuza çalıştığı biliniyor.

...

"AK Parti-MHP'nin 'A-Takımı' saplantısı karşısında, CHP-İyi'nin ülke çapında tanınmasa da şehirlerinde tanınan ve benimsenecek adaylar taktiği başarılı oldu."


*Yetkin'in kişisel blogunda yayımladığı yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın.