Gündem

Murat Yetkin: Suudi Prens Selman ile hangi fotoğraf durumu daha iyi anlatıyor?

23 Haziran 2022 14:48

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Suudi Prens Selman’ın Ankara ziyaretinde Türkiye’de yayımlanan ve Suud kaynaklarının yayımladığı iki fotoğrafı karşılaştırdı.

Yetkin yazısında, “Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı üstteki fotoğrafı yayınladı. Suudi kaynakları ise medyaya alttaki fotoğrafı sızdırdı. İlk fotoğrafta Erdoğan biraz yorgun, biraz kolunu kaptırmış görünse de resmî duruşunu sergiliyor. MBS belli ki dünyanın en iyi hocalarından duruş ve poz dersleri almış; tokalaşırken muhatabının elini kendi tarafına çekmek, çehreye muzaffer bir gülüş yerleştirmek buna dahildir. İkinci, yani Suudi kaynaklar tarafından sızdırılan fotoğraf ise, Erdoğan’ın henüz poz vermek için yerine yerleştiği sırada çekilmiş; Türkiye Cumhurbaşkanı sanki Suudi Prens önünde eğiliyormuş gibi görünüyor.” değerlendirmesini yaptı.

Yetkin şu ifadeleri kullandı: 

"Suudilerin vermek istediği, Erdoğan karşıtlığını Türkiye karşıtlığına çeviren Batılı çevrelerin de iştahla katıldığı mesaj ise, Suudi hanedanının kendisini katillikle suçlayan Erdoğan yönetimini yola getirdiği iddiasıdır."