Politika

Murat Yetkin: Seçimlere doğru birileri yine eski Türkiye’nin yaralarını kaşımaya başladı

"Gayet tehlikeli bir oyunun ya bilerek ya da aymazlıkları, sığlıkları nedeniyle içindeler."

10 Haziran 2022 12:49

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı üzerinden yürüyen "Alevilik" tartışmalarına ilişkin olarak, "Seçimlere doğru birileri yine eski Türkiye’nin yaralarını kaşımaya başladı" dedi. 

Kulis bilgilerini aktaran Yetkin, "CHP yönetim kademeleri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyor, onun hakkı sayıyor. CHP teşkilatında da bu heyecan görünüyor. Ama bu girişimden asıl endişesi olanlar tabandaki bazı Alevi kesimler; çünkü bu yüzden yeniden ayrımcı saldırganlığın hedefi olmaktan çekiniyorlar" dedi. 

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Sizce Kılıçdaroğlu aday olması halinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partisinin bu konuya belden aşağı vuruşlarla yükleneceğini tahmin etmiyor mu? Görüştüğüm bir yönetici, 'Halkın hayat pahalılığı, yolsuzluk, adaletsizlikten şikayetinin bu tür söylemlere baskın geleceğine inanıyoruz' dedi; 'o yüzden girmeyeceğiz bu tartışmaya.'

Eski Türkiye’nin tartışmalarını yeni Türkiye’ye taşımak isteyenler var ve gayet tehlikeli bir oyunun ya bilerek ya da aymazlıkları, sığlıkları nedeniyle içindeler." 

Yazının tamamı için tıklayın.