Gündem

Murat Yetkin, Erdoğan’ın açıkladığı manifestoyu değerlendirdi: “Asıl sorun inşaat ve gayrimenkul rantına dayalı ekonomide”

"Kadir Has Üniversitesi'nin araştırmasına göre, işsizlik ve hayat pahalılığı, gündemdeki en önemli sorunlar"

01 Şubat 2019 08:41

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün (31 Ocak 2019) açıkladığı yerel seçim manifestosunu 2018'de Kadir Has Üniversitesi’nin yayınladığı i sosyal ve siyasal görünüm araştırmasında yer alan sonuçlarla karşılaştırdı. Yetkin, AKP’nin manifestosunda ekonomik boyuta değinilmediğini vurgulayarak  “Asıl sorunun büyük ölçüde inşaat ve gayrimenkul rantına dayanan ekonomiden kaynaklandığını elbette hepimizden iyi biliyordur” dedi. 

Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Aslında bu manifestonun seçmenin tercihleri açısından bir önemi olmayacağını, sadece, artık yüzde 80 kadarı kontrolünde olan medyanın iman tazelemesine vesile vereceğini biliyor; Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı ve tecrübeli siyasetçilerinden birisi ne de olsa.

Asıl sorunun büyük ölçüde inşaat ve gayrimenkul rantına dayanan ekonomiden kaynaklandığını elbette hepimizden iyi biliyordur; Beştepe’de işi farklı göstermeye çalışanlara rağmen.

Kadir Has Üniversitesinin 30 Ocak’ta yayınladığı Türkiye’nin 2018’deki sosyal ve siyasal görünümü araştırmasına göre, işsizlik ve hayat pahalılığı, birkaç yıldan beri yeniden gündemdeki en önemli sorunlar olarak belirtilmiş; FETÖ ile mücadele üçüncü, PKK demek olan terörle mücadele dördüncü sırada. Üstelik artık Suriye ya da Irak’a yapılacak bir harekatın yerel seçimler üzerinde pek etkili olmayacağı da anlaşılıyor; vatandaşın dış politikaya da göçmen politikasına da desteği azalıyor; AK Partililer dahil.

Dolayısıyla ben 31 Mart seçimlerini her türlü sürprize açık görüyorum; AK Parti cephesi için de, doğrusu hiç de parlak bir profil çizmeyen CHP cephesi için de.”


 

Murat Yetkin'in "Erdoğan’ın manifestosu, Cehape Zihniyeti ve ekonominin seçime etkisi" başlıklı yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.