Gündem

Murat Yetkin, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya hapis kararını değerlendirdi: Türkiye'nin her kesiminden tepki yağdı

31 Aralık 2019 11:50

Gazeteci yazar Murat Yetkin, Sözcü davasında çıkan kararları değerlendirdi. Davada Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya FETÖ'ye yardım etme suçlamasından hapis cezası verildiğini hatırlatan Yetkin, "Aleyhlerinde verilen karara Türkiye'nin her kesiminden tepki yağdı" dedi. 

Yetkin, Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya  “Fethullah Gülen Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasından 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verilmesi, gazetenin 5 çalışanına da hapis cezası verilip  gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında tutuklama istemiyle arama kararı çıkarılmasını değerlendirdi. Yetkin, "Emin Çölaşan ve Necati Doğru gibi isimler ise o zaman Gülen ve örgütlenmesini eleştirdikleri için hedefteydiler. Şimdi ise aynı nedenden dolayı hapsedilecekler, ceza onanırsa. Adalet dağıtması beklenen yargı adına övünülecek bir tablo değil." dedi.

Yetkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Sözcü yazarları Çölaşan ve Doğru aleyhine verilen karara Türkiye’nin her yerinden, her kesiminden tepki yağdı. Geçmişte Çölaşan ile Çölaşan’ın muhalifliği nedeniyle kavgaları bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas, “Ya sıra bana gelirse” endişesini yazdı; daha önce dava açıldığında da “Yeter artık” demişti. Sıranın Barlas’a gelmesi şaşırtıcı olmayacak, hepimize gelebilir; aklımıza, hayalimize gelmeyecek gerekçelerle gelebilir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konu açıldığında yeni ve daha büyük mahkeme inşaatlarıyla övündüğü yargının adalet dağıtmadığı kuşkusu toplumun her kesimine yayılıyor bu tür kararlarla."

Yazının tamamı için tıklayınız.