26 Nisan 2025 17:47
Güncelleme: 26 Nisan 2025 17:55
T24 Haber Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yapılan operasyon kapsamında tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, cezaevinden gönderdiği mesajında İBB'ye yöenlik operasyona ilişkin olarak, "Kutsallara, ailelere dahi saldırdıkları bu operasyonu haftasonu yaptılar. Demek ki bu zalimlerin tek korkusu 'ekonomi ve para piyasaları', tek korktukları para" ifadelerini kullandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İBB'ye yönelik, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, İBB'de üstü düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalemi Kadriye Kasapoğlu, eski CHP Milletvekili Turan Aydoğan, Medya A.Ş. Genel Müdürü Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun ağabeyi Cevat Kaya da gözaltına alındı.
Murat Ongun'un sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj şu şekilde:
"Kutsallara, ailelere dahi saldırdıkları bu operasyonu haftasonu yaptılar. Demek ki bu zalimlerin tek korkusu 'Ekonomi ve Para Piyasaları'
Tek korktukları PARA!
Bu millet size benzemez. Değerlerini, örfünü, ananesini, kazanımlarını bilir.
Ha cumartesi ha pazartesi!
Korktuğunuz Her Şey Gerçek Olacak."
İBB operasyonunda yeni dalga: İSKİ Genel Müdürü ve çok sayıda kişi gözaltına alındı
TIKLAYIN - İSKİ'den Kanal İstanbul güzergâhındaki TOKİ inşaatına yıkım kararı!
© Tüm hakları saklıdır.