Ekonomi

Moody's Analytics'ten 'küresel resesyon' uyarısı

Moody's Analytics Şef Ekonomisti Zandi, küresel ekonominin resesyona girebileceğini belirtti

02 Nisan 2019 22:05

Moody's Analytics Şef Ekonomisti Mark Zandi ABD ve Çin'in 3 ay içinde ticaret anlaşması yapmaması durumunda küresel ekonominin resesyona gireceği konusunda uyardı.

Zandi'nin bu öngörüsü, dünyanın en büyük iki ekonomisinin geçen sene başlayan ticaret savaşlarının iş dünyası güvenini 'olağanüstü kırılgan'laştırdığı bir dönemde geldi. CNBC'ye konuşan Zandi yaptıkları bir anketin, işletmelerin güveninin 10 yıl önceki krizin sonundan bu yana en düşük seviyede olduğunu gösterdiğini belirtti. Zandi bu kötüleşmeye ticaret savaşlarının neden olduğunu söyledi.  

2 ülkenin 3 ay içinde anlaşamamasının bir resesyonu olası hale getireceğini belirten Zandi "Bir anlaşma olmazsa bu şirketlerin algsını daha da kötüleştirir, işe alımlar azalır. İşsizlik yükselir, tüketicilerin ekonomiye olan güveni azalır." dedi. Zandi "büyüyen ekonomiyle resesyon arasındaki fark basitçe ekonomiye duyulan 'güven'dir. Eğer güveni kaybederseniz hiçbir Merkez Bankası da bunu yeniden sağlayamaz. İşte bu da resesyondur" diye konuştu.