Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'İdlib' açıklaması

"Rejim, Astana Mutabakatı’na aykırı bir şekilde İdlib’in güneyinde kontrol alanını genişletmeye çalışıyor"

10 Mayıs 2019 19:29

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınır birliklerinde yaptığı inceleme ve denetlemeler kapsamında geldiği Serinyol'da açıklamalarda bulundu. Akar, "Suriye rejimi, Astana Mutabakatı'na aykırı şekilde İdlib'in güneyinde kontrol alanını genişletmeye çalışıyor. Rejim unsurlarının İdlib güneyine yönelik saldırılarına son verilerek Astana Süreci'nde belirlenen İdlib sınırına geri çekilmeleri sağlanmalı" dedi.

Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla, sınır birliklerinin komutanları ve ilgili kurumlardan yetkililerin de bulunduğu toplantıda, İdlib'deki son gelişmeler ele alındı.

Toplantının ardından konuşan Akar, 'Suriye'deki rejim unsurlarının İdlib'in güneyine yönelik artan saldırı ve tacizlerinin 6 Mayıs'tan itibaren kara harekatına dönüştüğünün görüldüğünü' belirtti.

"Rejim, Astana Mutabakatı'na aykırı bir şekilde İdlib'in güneyinde kontrol alanını genişletmeye çalışıyor" diyen Akar, şunları söyledi:

"Türkiye, Rusya Federasyonu ile var olan mutabakatlar doğrultusunda, bölgede yaşayan masum halkın güvenlik ve huzuru için sorumluluklarının bilincinde olarak elinden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edecektir.

"Suriye rejimi, Astana Mutabakatı'na aykırı şekilde İdlib'in güneyinde kontrol alanını genişletmeye çalışıyor. Rejim unsurlarının İdlib güneyine yönelik saldırılarına son verilerek Astana Süreci'nde belirlenen İdlib sınırına geri çekilmeleri sağlanmalı."