T24 Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunda tartışılan güncel zorunlu eğitim tartışmalarına yönelik, "Bizler bu konuda farklı görüşlerin konuşulmasından memnun oluruz, bakanlık olarak 12 yıllık zorunlu eğitim hakkında olumsuz görüşleri de duyuyoruz, bunları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin yönelttiği "lise eğitiminin süresi" ve 4+4+4 zorunlu eğitim sistemi değiştiği takdirde doğabilecek "çocuk işçi" sorununa ilişkin sorularını yanıtladı.
İş dünyasının ara eleman temininde güçlük çektiğini belirten Tekin, "Bizim açımızdan sorun yok. Ancak sahada bu durumdan kaynaklanan rahatsızlığını dile getiren iş dünyası gibi kesimler var. Ara eleman temininde güçlük çektiklerini söylüyorlar. Şu anda belirli bir çalışmanın içerisinde değiliz, güncel tartışmaları izliyoruz" dedi.