Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Eğitimde güçlü bir beklenti varsa, yerel seçimlerde bize destek olunması gerekir

Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyurdu

05 Mart 2019 11:01

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" dedi. Öte yandan Bakan Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, AA Editör Masası toplantısında eğitim ile ilgili soruları yanıtladı.

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Elimizdeki bütün verilerin rahatlıkla kurulabileceği dijital bir ağ kuruyoruz. 2023 ile yapılan bütün faaliyetlerle ilgili eş zamanlı bir çalışma yürüyor. Genel olarak baktığımızda fazlasını yapıyoruz. Çünkü bizim eksik bulduğumuz işler var onları tamamlayarak gidiyoruz. 

"Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir  beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık.

"Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir  ay içinde çıkacak. Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz.

"Herkese fırsat eşitliği yaratıyoruz. Bunu herkese ücretsiz açacağız. Biz bunu ortaöğretimin iyileştirmesi olarak görüyoruz. Çocuğa sadece haftasonu kursa git değil de istersen video kütüphanesi olarak istersen okulundaki ders olarak istersen mobil olarak çalış diyoruz.
 
"En iyi soru hazırlayan ekibiyle çalışıyoruz .Çocuğun karşılaşabileceği en iyi dersleri hazırlıyoruz.
 
"(Dershaneler) Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki  destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme  çıkardık.
 
"Çok ciddi bir izleme değerlendirme sistemi kurduk. Hayata geçirmek için bekliyoruz. Velilerimizin bir mağduriyet yaşamamaları için tedbirli olmalarında fayda var. 
 
"Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok  yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını  istiyoruz.
 
"(Merdivenaltı dersaneler) Bu, idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak.
 
"Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor.
 
"Okul profili adlı çalışma 13 Mart'ta  açıklanacak, kamuoyuna tanıtılacak.
 
"Üniversitelerle yaptığımız anlaşmalarla öğretmenlere yan alanlarda sertifikalar vereceğiz. Öğretmenlerimizin açıkta kalması söz konusu değil.
 
"Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız.
 
Selçuk, hayırseverlerin okullara yaptırdıklarının okulun web sayfasından izlenmesine imkân sağlayacak yazılımın nisanda hizmete gireceğini bildirdi.