Politika

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Benim de gücümün yetmediği, yetki alanım içinde olmayan hususlar var

"200 yıllık meseleleri benim çözmem mümkün değil"

07 Şubat 2019 10:04

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bakanlık çalışmalarına ilişkin milletvekillerine bilgi veren Bakan Ziya Selçuk, CHP'li vekillerin eğitim alanındaki dini yapılara ilişkin sorulara yanıt vermedi. Selçuk, “Benim gücümün yetmediği, yetki alanım içinde olmayan hususlar var. 200 yıllık meseleleri benim çözmem mümkün değil” dedi.

 Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bakanlık çalışmalarına ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. Selçuk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “eğitim reformu” için güvence olduğunu söyledi. “Benim gücümün yetmediği, yetki alanım içinde olmayan hususlar var. Ben haddimi ya da alanımı biliyorum. Nereye kadar neyi söyleyebileceğimi, neye gücümün yettiğinin farkındayım” diyen  Selçuk, “Üzerinde durmadığım bazı konular var. İnanın benim güç alanım içinde olmayan konular var şu anda. 200 yıllık meseleleri benim çözmem mümkün değil” şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Bakan Selçuk’a “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. MEB buradan bir ders çıkartarak cemaat ve tarikatlarla kurduğu ilişkiye dikkat etmesi gerekmiyor mu? Yurtlarında çocuklara tecavüz edildiği mahkeme kararıyla ispatlanmış Ensar Vakfı ile Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanıyor. Nasıl izin veriliyor?” diye sordu. CHP’li Mustafa Adıgüzel de Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu anımsatarak, “Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV ve Birlik Vakfı gibi birçok vakıfla ilişkiler var. Baskı altında kaldığınızı düşünüyor musunuz?” dedi.

Selçuk, CHP’li vekillerin eğitim alanındaki dini yapılara ilişkin sorularına yanıt vermedi. Selçuk, “Üzerinde durmadığım bazı konular var ama bazıları sizin tırnak içinde ‘polemik’ dediğiniz. İnanın benim güç alanım içinde olmayan konular. Bunun ötesi Türkiye’nin kendi içinde tartışarak, Meclis’inde konuşarak, karar alarak yapabileceği şeyler” dedi.