Dünya

Michelin yıldızlı restoranda yediği yemekten zehirlendi, hayatını kaybetti

Restoranın yemeklerinden 28 kişi daha zehirlendi

22 Şubat 2019 15:42

T24 Dış haberler

46 yaşındaki bir kadın, İspanya'nın Valencia kentinde bulunan Michelin yıldızlı "Riff" isimli restorandan yemek yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybetti. Bölgenin sağlık yetkilileri restoranın yemeklerinden 28 kişinin daha zehirlendiği belirtildi.

CNN'in haberine göre kimliği paylaşılmayan kadın geçen pazar günü, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kadının eşi ve çocuğu da yemekten zehirlendi, yetkililer ikisinin de durumunun iyi olduğunu ve tedavi altında olduklarını belirtti.

Riff'te zehirlenen 29 kişinin de restoranda 13 ve 16 Şubat tarihleri arasında yemek yediği kaydedildi. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Şubat 18'de restorana sağlık müfettişleri gönderildi, ancak salgına neden olacak bir şey tespit edilemedi. Yemeklerden alınan örnekler analiz için Ulusal Toksikoloji Enstitüsü'ne gönderildi.

Restoranın şefi ve sahibi Bernd H. Knöller, olanlarla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada olanlardan pişman olduğunu ve ne olduğunu anlamak için yetkililerle iş birliği içinde olduğunu belirtti.  Knöller, "ne olduğu anlaşılana kadar" restoranın kapalı kalacağını belirtti.