Gündem

MHP'nin itirazı kabul edildi; Kars'ta oylar yeniden sayılacak

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi HDP'in adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca kazanmıştı

02 Nisan 2019 17:44

MHP'nin Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik,  31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan HDP'li Ayhan Bilgen, MHP'nin başvurusunun kabul edildiğini belirterek tüm oyların yeniden sayılacağını söyledi.

Kars'ta Mahalli İdareler seçiminin resmi olmayan sonucuna göre, HDP'li eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, oyların yüzde 29.54'ünü alarak belediye başkanlığına seçildi. 

Seçimlerde yüzde 26.57 oy alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, seçim itiraz etmek için partililerle Kars Adliyesi'ne gelen Nazik, itiraz dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verdi.

Başvurunun adından gazetecilere açıklama yapan Nazik, oy kullanma ve sayım aşamasında seçmenlerine baskı yapıldığını iddia etti.

Seçimlere itiraz ettiklerini belirten Nazik, "Seçim günü boyunca yaptığımız itirazlar sandık kurullarında baskı, korku ve tehdit sebebiyle kabul edilmemiştir. Bu durumlar tarafımızca tutulan 167 tutanakla tespit edilmiştir ve seçimler sırasında, oy sayım aşamasında ilçe seçim kurullarına ibraz edilmiştir" dedi.

Nazik, MHP ve diğer partilerin bazı oylarının HDP'ye yazıldığını ileri sürdü.


HDP'li Bilgen, sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı açıklamada MHP'nin oyların yeniden sayılma talebinin Merkez İlçe Seçim Kurulu'nca kabul edildiğini duyurdu.

Bilgen, "Birçok ilde yeniden sayım talebimiz reddedilirken Kars'ta MHP'nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebi kabul edildi. Bilgen, "Usulsuz muhasebe işleri için zaman kazanmak dışında yeniden sayımla bir şey çıkmaz. Sandıkta olduğu gibi adliyede de Kars'ın iradesine sahip çıkacağız."