Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Rusya ile ortak S-500 üretme projesi bir an önce hayata geçmeli

"Türkiye bütün dünya ülkeleriyle eşit ilişki istiyor"

25 Haziran 2019 21:48

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin bir üst versiyonu olacak S-500'leri Rusya ile ortak üretmesi gerektiğini söyledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, "İkili ilişkilerde de öteden beri asimetrik bir seyir takip etmeyi yeğliyorlar. Bu yüzden S400 sorununu büyütüp diğer krizlerle eklemlemek suretiyle Türkiye üzerinde baskı unsuru haline getirerek bağımsızlık yanlısı meşru bir hükümeti yıkmak, kendilerine muti bir yönetimi iktidara taşımak istiyorlar" dedi ve ekledi:

"Türkiye bütün dünya ülkeleriyle eşit ilişki istiyor. Gerek bölgesel ve gerekse uluslararası alanda bağımsız politikalarla kendi çıkarlarını korumaya, kendi güvenliğini garanti altına almaya çalışıyor. Buna karşılık bizi NATO ve BM gibi uluslararası kuruluşlar üzerinden tedip ve kontrol etmeyi itiyat haline getiren küresel güçlerse Türkiye'ye biçtikleri rolün dışına çıkılmasını istemiyorlar.

"Türkiye asla bu yoldan geri dönmemeli ve kararlılığını sürdürmeli. S400'ler alınmakla kalınmamalı, Rusya ile ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli."