Gündem

MHP'den yargı paketi önerisi: "FETÖ'cü hâkimlerin verdiği kararlar denetlensin"

"Hâkim teminatı çok önemli"

23 Ağustos 2019 14:51

MHP'nin Hukuk ve Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yargı paketi için eylül başında bir araya gelebileceklerini söyledi. Yıldız, kendi tekliflerinin hazır olduğunu belirterek, "FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararların tekrar yargılanması, yargılanmanın yenilenmesi talebi var, onu düşünüyoruz. Bunun da hazırlığını yaptım. CMK 311’de bir düzenleme. FETÖ’cü hâkim, hâkim sıfatı yok diyoruz ama vermiş olduğu kararları infaz etmeye devam ediyoruz. Bu açık bir çelişki" dedi.

Tarafsız Haber'den Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Yıldız, “Beklentim benim, denetimli serbestliğin müddetinin artırılması ve infaz sisteminde iyileştirme. FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararların yeniden bir denetlenmesi. Biz bu konuları masaya getireceğiz. Adalet Komisyonu’nda bu işler zaten konuşulacak.Savunmanın güçlendirilmesi bu çok önemli, davalarda süre meselesi çok önemli, hâkim teminatı çok önemli" diye konuştu.


CHP’nin “düşünce ve ifade özgürlüğü” konusundaki önerisine ilişkin de Yıldız şu değerlendirmeyi yaptı:

“Örgüt propagandasında şiddet var mı, fiilen bir şiddet yok ama örgüt propagandasında yani adam öldürme fiili neredeyse örgütün öldürmeleri, eylemleri yani kutsanıyor. Terör şiddeti öven beyanları özgürlük kapsamında kabul edemeyiz. Bölücülük, ülke ve milletin bölünmez bütünlüğü aleyhinde sarf edilen sözler, şiddet içeren sözler, terör örgütü propagandası bizim için hiçbir zaman ifade özgürlüğü kapsamında olamaz.

PKK’nın eylemlerini şey yapmadan ‘PKK bir özgürlük mücadelesi veren bir örgüt mü’ diyeceğiz. CHP bunu mu demek istiyor. Terör demek zaten şiddet demek. PKK’ya yani ‘çiçek çocukları’ mı diyeceğiz, nasıl anlatacağız, ‘her türlü fikir toplum tarafından kabul edilecek ifade özgürlüğü kapsamındadır’ dersek terörü, anarşiyi azdırırız. Onların propagandasını yapmış oluruz, istedikleri tezgaha da düşmüş oluruz. CHP sistemle ilgili, rejimle ilgili, hukukla ilgili, sosyal hayatla ilgili, ekonomiyle ilgili eleştirilerini sonuna kadar yapar bunun bir takibatı elbette olmaması gerekir ama terör örgütünün övülmesi, propagandası da bizim MHP olarak kabul edeceğimiz, ifade özgürlüğü kapsamında göreceğimiz şeylerden değildir.”