Gündem

MHP'den ihraç edilen Erhan Usta bağımsız adaylığını açıkladı

"Hevesimiz kursağımızda kaldı' diyenler oldu, şimdi sizlere sesleniyorum, mücadeleye devam"

01 Şubat 2019 07:40

 

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday olduğunu belirterek, "Toplumun bütün kesimlerini, bütün siyasi partileri kucaklayacağım" dedi.

Özellikle MHP'de siyaset yapma imkânı elinden alındıktan sonra bazı siyasi partilerden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık teklifleri aldığını söyleyen Usta, "Bu teklifleri bir hesaplaşma veya intikam alma aracı olarak görmedim. İkbal uğruna siyasi duruşumu ve tavrımı değiştirmedim. Fırsatçılık yapmak, makam mevki kovalamak benim hamurumda olan şeyler değildir" diye konuştu.

Geçen hafta herhangi bir siyasi partiden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını ilan ettiğini söyleyen Usta, "O günden bugüne sizlerden sayısız kez mesaj aldım, telefonlar aldım. 'Samsun için ümitlenmiştik, hevesimiz kursağımızda kaldı.' diyenler oldu. 'Usta yakışmadı, mücadeleden kaçıyor musun?' diye sitem edenler oldu. Şimdi sizlere sesleniyorum; ümidiniz kırılmasın, ışıldayan gözleriniz sönmesin, hevesiniz kursağınızda kalmasın. Samsun'un refahı için mücadeleye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

"Samsun imkânlarına rağmen sürekli geriye gidiyor"

"Samsun artık kavga etmek, siyasi polemiklerle vakit kaybetmek istemiyor" diyen Usta, Samsun'un, verimli ovalarına, stratejik konumuna, hava, deniz, kara ve demiryolu ulaşım imkânlarına, güçlü beşeri sermayesine rağmen sürekli geriye gittiğini öne sürdü.

Ne olmuştu?

"Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde başarıya ulaşması yeni sistem açısından önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız" sözlerinin ardından Usta, Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Ardından oy birliğiyle alınan kararla Usta, ihraç edilmişti.

TIKLAYIN - "İttifak olmazsa olmaz değil" diyen Erhan Usta MHP'den ihraç edildi