Yaşam

Metal parçasından zehirlenen 2 kişi üzerine Acil Servis karantinaya alındı

Bir süre hasta kabulü durduruldu

09 Haziran 2019 09:59

Kırklareli'de, iki kişi kestikleri metal parçasından sızan gazdan zehirlendi. Lüleburgaz Devlet Hastanesi'na giden iki kişi üzerine hastanenin Acil Servis ünitesi karantinaya alındı. İki hasta İstanbul'a sevk edildi. 

Lüleburgaz'a bağlı Ahmetbey beldesinde bir hurdacıda çalışan Y.E. ile Suriye uyruklu olduğu belirtilen M.M., topladıkları atık malzemeleri götürdükleri depoda, bir metal parçasını kesmeye başladı. Kesim sırasında metalden sızan gazdan zehirlenen 2 kişi kendi imkanları ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar 2 kişiye müdahale ettikleri sırada gazdan etkilenmeleri üzerine, hastanenin Acil Servisi karantinaya alınarak, hasta kabulü de durduruldu. Başvuran hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İstanbul İl Müdürlüğü Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri, sızıntının meydana geldiği hurdacıda inceleme başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Zehirlenen iki kişi ilk müdahalelerinin ardından özel kıyafetli ekipler tarafından ambulansa alınarak İstanbul Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hurdacıda yapılan incelemede ise herhangi olumsuz bir bulguya rastlamadı.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, herhangi bir olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. Hastanenin tedbir amaçlı bir süre hasta alımına kapatılmasının ardından izolasyon çalışmalarının tamamlamasıyla tekrar açıldığını belirten Cerit, "Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde izolasyon tedbir amaçlı geçici kısmı olarak tedbirlerimizi artırmıştık yoğun bir şekilde başka etkilenen kişi olmasın diye. 2 hastayı İstanbul'a ileri merkeze sevk ettik, şu an hastanemiz açıldı hastalarımızı bekliyoruz" dedi.