Gündem

Mesut Barzani’den “Savaş dursun” çağrısı

Eski Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani “Savaşın durması, günahsız insanların bu tehlikeli duruma kurban edilmemesi için tüm tarafların elinden geleni yapmasının zamanı gelmiştir” dedi

12 Ekim 2019 12:48

Eski Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ hakkında “Maalesef birkaç gündür kuzey Suriye’deki Kürt bölgeleri saldırı ve tehlike ile karşı karşıya kalmıştır” açıklaması yaptı.

Rûdaw’ın haberine göre Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Savaşın ve bu tehlikeli durumun devam etmesi, sivil halkın hayatını üzerinde ciddi bir tehdit olduğu gibi bölgedeki güvenlik ve istikrarı da hedeflemektedir.

“Buradan direnişçi Kürdistan halkına ve ilgili taraflara belirtmek isterim ki; bu savaşın sebebi ne olursa olsun, kimler umursamaz olmuş veya kimin eli bu tehlikeli durumun içinde olmuş olursa olsun, şimdi beyhude müzayede, duygusal düşünme ve öfke zamanı değil. Savaşın durması, günahsız insanların bu tehlikeli duruma kurban edilmemesi ve bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade edilmemesi için tüm tarafların elinden geleni yapmasının zamanı gelmiştir.”