Kültür-Sanat

Mercan Şenel, Sònar İstanbul Festivali’nin yerli sahnesinde

Sónar Festivali 8-9 Mart tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleşecek

01 Mart 2019 12:42

Sónar Festival’in üçüncüsü 8 - 9 Mart 2019 tarihlerinde bir kez daha Zorlu PSM'de gerçekleşecek. Sónar Istanbul'da elektronik müzik sahnesinin yanı sıra Sónar-D kapsamında deneyim ve atmosfer odaklı, görsel- işitsel performanslar da sergilenecek. Festivalde, sanatçı Mercan Şenel, Fake Allien Attack techno-electro türünde yerli organik bir prodüksiyonla sahne alacak.

Sónar Istanbul , yerli ve yabancı elektronik müzik sahnesinin DJ ve prodüktörlerinin yanı sıra Sónar + D kapsamında deneyim ve atmosfer odaklı pek çok sıra dışı görsel-işitsel performansı ağırlayacak. Bu sene sanatçı  Mercan, Fake Allien Attack techno-electro türünde yüzde yüz yerli organik bir prodüksiyon ile etkinliğe katılıyor.

Sónar İstanbul'da geçen yıllarda olduğu gibi iki gün boyunca  elektronik müzik trendlerini belirlenecek ve farklı sektörlerden yaratıcı isimlerin bir araya gelecek. 

Mercan Şenel kimdir?

Fake Alien Attack setinde kullandığı analog ve dijital elektronik müzik ekipmanları hakkındaki deneyimleri, prodüksiyon süreci ve canlı elektronik performans kurulumu hakkında bilgiler paylaşacak  olan Mercan Şenel, İstanbul'da yaşıyor. Şarkı yazarı müzisyen ve prodüktör Şenel, 2010 yılında dans pop ve elektro ögelerine sahip sounduyla ilk müzik albümünü yayınladı. 2018 senesinde yayınladığı dile kolay singleıyla birlikte 4 single ve 1 albüme sahip. 2014 yılında müzik prodüksiyon alanında da kendini var eden Mercan'ın "fake alien attack" ismiyle çalışmaları devam etmektedir.