Gündem

İyi Parti içinde Kanal İstanbul gerginliği

İyi Parti lideri Akşener, Kanal İstanbul için şart sunarak 'evet' diyebileceğini söylemişti

26 Aralık 2019 22:01

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Habertürk TV'de katıldığı yayında tartışılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili yeşil alan yapılması ve rant olmaması durumunda 'evet' diyeceğine ilişkin açıklamalarına İyi Partili Durmuş Yılmaz tepki gösterirken; İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da projeyle ilgili olarak, "Bu projenin nasıl bir cinayet olduğunu, şehrin geleceğini nasıl etkileyeceğini dile getireceğiz" görüşünü dile getirdi.

İyi Parti lideri Meral Akşener dün Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularına verdiği yanıtlarda, “Şahsım adına bir şey söyleyeceğim, hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul'u açacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim" demişti.
TIKLAYIN - Meral Akşener’den Kanal İstanbul projesine şartlı ‘evet’

İyi Parti Milletvekili ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından "Doğru mu? Yani kanalın depremle, çevreyle, içme suyuyla vb... ilgili hiç bir sorunu yok, yeter ki ranta konu edilmesin öyle mi?" diye yazdı.

İyi Partili Yılmaz, attığı bu tweet sonrasında İyi Parti kurucu liderlerinden, genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendisine durumu açıkladığını söyleyerek şüphe ettiği için özür diledi ve tweetini sildi. Durmuş Yılmaz'ın tweeti şöyle:

Öte yandan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da, "Projenin neden yapıldığına dair elimizde somut bir şey yok. Ancak neden yapılmaması gerektiğine dair ortada en az 4 tane çok ciddi konu var. Bunların masaya yatırılması lazım.  Peki konu neden gündeme geldi? Başka bir irade mi var bunu zorlayan? Para yok, ekonomi son 20 yılın en kötü dönemini yaşıyor. İşsizlik tavan yapmış. Kaynak bulmakta zorlanıyorsunuz. ‘75 milyara mal olacak' diyorlar. Yazık günah bu parayı fabrikalara, üretime akıtsanız işsizliğe çare olur" ifadelerini kullandı.

Kavuncu, İyi Parti İstanbul Milletvekilleri ve GİK üyeleriyle beraber bugün (27 Aralık Cuma) saat 14:30’da, Kanal İstanbul Projesi hakkında 39 ilçede toplanan dilekçeleri Beşiktaş’ta bulunan İl Çevre Müdürlüğü’ne teslim edecek.