Gündem

Mehmet Özhaseki'den Mansur Yavaş açıklaması: Birtakım kirli işler, şantajlar; burada kocaman bir yalan var

Özhaseki, gazetecilere mal beyanını dağıttı

15 Mart 2019 10:26

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki, CHP adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş'ın hiçbir soruya yanıt vermediğini belirten Özhaseki, " Danışmanlık karşılığında ise sözleşme var mı? Avukat değilseniz danışmanlık hizmetiniz yoksa bu kadar büyük parayı hangi maharetiniz karşılığında almak istiyorsunuz? Bunları sormak hakkımız" dedi. Özhaseki, "Kendisi bu sorulara yanıt vermedikçe dedikoduların önüne geçemez" diye konuştu.

"Yıllarca ticaret yaptım, hukuk tahsili yaptım bu kadar kirli ilişki yumağı görmedim" diyen Özhaseki, Yavaş'ın mahkemelik olduğu Necmettin Kesgin'e birden fazla mesaj atarak şantaj yaptığını dile getirdi. Özhaseki'nin Yavaş'ın Kesgin'e attığını belirttiği mesajlardan canlı yayında okuduğu mesajlardan birkaçı şöyle:

"Öde borcunu. Emekliliğini iptal ettiririm. Ailen senin sapık olduğunu biliyor mu?", "Kodese hazırlan. Senin düğününü basacağım", "Öde kurtul, vazgeçelim bu işten."

"Bu nasıl bir iştir, bu nasıl bir adamdır böyle ya" diyen Özhaseki, "Burada kocaman bir yalan var. Bu yalanı kim söylüyor? Suçlu kimse Allah belasını versin" diyerek tepki gösterdi. Özhaseki son olarak rakibi Yavaş'a, "Polemik yapar, sorulardan kaçarsan herkes anlar bunu. Dürüstlükle cevap vermenin dışında çaresi yok bunun" diyerek seslendi.

Öte yandan Özhaseki, basın açıklamasının ardından gazetecilere mal beyanını dağıttı.

Özhseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kayseri'ye adamlar gönderdiler, sağı solu arıyorlar, açığı var mı diyorlar. Güldüm geçtim. 15 gün kadar önce televizyonda gördüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı diyor ki, 'Bırakın projeleri ne bantlar çıkacak.' Allah Allah dedik. Ankara'da siyaset böyle adamlar tarafından mı yönetiliyor dedik. Yolumuza devam ettik. 

"Bundan 3 ay kadar önceydi Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı hakkında bir takım iddialar medyada ortaya çıktı, ben de bunları okudum. Bu iddiaları çok da ben üzerinde durmadım. Çünkü tavrımı izah ettim. Birçok insan çevrece bana 'bu kadar kibarcık olma' dedi. bir cümle bile söylemedim, bu konu beni ilgilendirmiyordu. Bundan 10 gün kadar önceydi Yenimahalle'de bir toplantıda ben sorunları nasıl çözeceğimi anlatıyordum bir vatandaş ısrarla bana bir haber gösterdi; evet onları okuduk geçin bunları mahkeme ne de olsa karar verecek diyerek geçtim. Bütün bu sorulara cevap vermesi gereken bir arkadaş var, çıkıp dürüstlükle bunların ne olduğunu, 10 yıllık ilişkinin ne olduğunu, kirli ilişkiler bütününün ne olduğunu izah etmesi gereken oydu. Basının karşısına çıktı soruların hiçbirine cevap vermedi. Sonra soru almadan sessizce gitti, ama bir şey daha yaptı, mağdur edebiyatı.

"Şu ana kadar ortaya atılan belgelerden anladığım kesinleşmiş bir mahkeme kararı oldu. Senet üzerindeki imzanın sahte olduğu, hükmün kesinleştiği. Ortada bir sahte senet var. Bir de 500 bin liraya yakın cezası var. Karşılıklı onlarca suçlama var. Kirli ilişkiler bütünü. Birkaç soru sormak istiyorum, dürüstlükle cevap vermesini istiyorum.

"Yıllarca ticaret yaptım, hukuk tahsili yaptım bu kadar kirli ilişki yumağı görmedim. Açıldıkça matruşka gibi sıkıntılar gelecek diye tahmin ediyorum. Bu senedi kim düzenledi? Benim büromda senedi önümde imzaladı dediğiniz mahkeme kayıtlarında. Nasıl oluyorsa o şahsa ait olmadığı raporlarda geçiyor.

"Burada kocaman bir yalan var. Bu yalanı kim söylüyor. Bu kadar büyük meblağlı seneti hangi iş karşılığında aldınız. Hangi hizmeti verdiniz? Avukatlık ücreti ise vekaletname var mı? Danışmanlık karşılığında ise sözleşme var mı? Avukat değilseniz danışmanlık hizmetiniz yoksa bu kadar büyük parayı hangi maharetiniz karşılığında almak istiyorsunuz? Bunları sormak hakkımız. Kendisi bu sorulara yanıt vermedikçe dedikoduların önüne geçemez.

"Hukuk fakültesi diplomanı iptal ettiririm. Bugün ödemeye yanaşmazsan çarşamba günü diploma iptalin savcılığa veriliyor" diye mesaj atmış. Bunlar şantaj değil midir? Bu nasıl bir iştir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili bir takım kirli işler. "Bak Necmettin, başlangıç olarak baroya raporunu veriyorum, dahası da olacak. Öde borcunu. Emekliliğini iptal ettiririm. Ailen senin sapık olduğunu biliyor mu?", sonra arkasından bizimki mağdur edebiyatı yapıyor ya, "Kodese hazırlan. Senin düğününü basacağım," diyor. Bunun gibi onlarca mesaj var. Hayretler içerisindeyim. Bir şey var dikkatimi çeken, "Öde kurtul, vazgeçelim bu işten." Bu nasıl bir iştir, bu nasıl bir adamdır böyle ya. Beni suçladığına göre benim de öğrenmek hakkım. Kamuoyu önünde bunları dürüstlükle açıkla. Bunlardan kaçamazsın. Polemik yapar, sorulardan kaçarsan herkes anlar bunu. Dürüstlükle cevap vermenin dışında çaresi yok bunun.

"Suçlu kimse Allah belasını versin. İşin içinden sıyrılma politikasını herkes izliyor. Bundan sonraki süreçle ilgilide ben doğruları söylemeye devam edeceğim. 

"Allahtan dileğim bu kirli iş içerisine bulaşmış olanların siyaset dünyasında olmaması.

"Bu kirli işin tarafı ne Ak Parti'dir ne de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehemt Özhaseki'dir. Ankara Kamuoyunun öğrenmek istediği sorular var. Karşı taraftan cevap bekliyoruz. Mal beyanımı da dağıtıyorlar."


TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye: Mansur Yavaş sahte senetle icra takibi yapmış mıdır?

TIKLAYIN - Mansur Yavaş'tan hakkındaki sahte senet iddiasına yanıt: Siyasi rant uğruna bu kadar küçülmeye değer mi?

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Mansur Yavaş' açıklaması: Necmettin Kesgin'e 'Saygın' demedim

TIKLAYIN - Mansur Yavaş'tan Ömer Çelik'e yanıt: Çok istiyorlarsa dosyaları incelesinler

TIKLAYIN - Mansur Yavaş’tan Ömer Çelik’e 'canlı yayın' çağrısı

TIKLAYIN - AKP'li Ünal'dan Mansur Yavaş'a: 'Çocuk pornocusu' diyorsun, senin böyle bir kişiyle ilişkin ne?

TIKLAYIN - Mansur Yavaş: Böyle baktığınız zaman belediye başkanına ihtiyaç yok