Politika

Mehmet Ocaktan: Niyetimiz bu ülkede birlikte yaşamaksa, gizli ajandalarımızı bırakıp Demirtaş'a kulak vermemiz gerekmiyor mu?

"Hiç ‘ama’lı, ‘fakat’lı cümle kurmaya gerek yok, Demirtaş herkesin anlayabileceği netlikte 'Ortak evimiz Türkiye, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir' diyor"

25 Temmuz 2022 09:00

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, 5,5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın T24 için kaleme aldığı "Ortak evimiz Türkiye'dir" vurgulu yazısına atıfta bulunarak, "Niyetimiz bu ülkede birlikte yaşamaksa, gizli ajandalarımızı bırakıp bu sese kulak vermemiz gerekmiyor mu?" diye sordu. 

Ocaktan, "Demirtaş’ı da dinlemenin ne mahzuru var?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Neredeyse bütün siyasi partilerin, HDP’ye PKK ile arasına mesafe koyması çağrısı yaptığı bir ortamda Selahattin Demirtaş’ın sözlerine de kulak vermek gerekmez mi?

Partisiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nde kapatılma davasının sürdüğü, onlarca seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atandığı ve beş yılı aşkın bir süredir cezaevinde bulunan Demirtaş epey bir süredir çok önemli mesajlar veriyor.

Demirtaş’ın 9 Mayıs’ta T24’te yazdığı yazıda HDP’lilere yönelik şu ifadelerini lütfen dikkatlice okuyalım:

“Büyük değişime hazır olun. Kimseyi dışlamayın. Herkesin el ele, yan yana durması için uğraşın. Ortak paydamız demokratik cumhuriyettir, ortak evimiz Türkiye’dir, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.”

Aynı Demirtaş geçtiğimiz ay HDP'ye yönelik, 'Önce iğneyi kendimize batırmadan, önümüze gelene çuvaldızı batırmanın kimseye bir yararı yok. Türkiye’de değişim istiyorsak bunu kendimizden başlatma cesaretini göstermek zorundayız' açıklamasının ardından bir çağrı da terör örgütü PKK'ya yaptı ve PKK'nın Türkiye'ye karşı silahlarını bırakmasını istedi.

Hiç ‘ama’lı, ‘fakat’lı cümle kurmaya gerek yok, Demirtaş herkesin anlayabileceği netlikte 'Ortak evimiz Türkiye, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir' diyor. Daha da önemlisi PKK’ya silah bırakma çağrısı yapıyor.

Biz de bunu istemiyor muyduk, peki bu sessizlik niye? Eğer gerçekten niyetimiz bu ülkede birlikte yaşamaksa, gizli ajandalarımızı bir tarafa bırakıp bu sese kulak vermemiz gerekmiyor mu?" 

Selahattin Demirtaş yazdı - Ortam bulanık ama aklınız bulanmasın

Murat Sabuncu'nun söyleşisi: Demirtaş: PKK’nin Türkiye’ye karşı silahlarını tümden susturmasını, bırakmasını isterim