Politika

Mehmet Ocaktan: Keşke Cumhurbaşkanı, sadece AK Parti’nin başarılı yıllarına atıfta bulunmak yerine meydan okuyan bir konuşma yapabilseydi

"AK Parti, topluma yeniden demokrasi hayalleri kurdurmaya çalışıyor ama artık çok geç" 

17 Ağustos 2022 10:00

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP iktidarının 20 yılını değerlendirdiği yazısında,  "Şu anda ne yazık ki AK Parti, bizzat kendi iktidarı tarafından gerçekleştirilen demokrasi hamlelerini inkar eder bir noktaya geldiği için hem kendine gönül verenlerin umutlarını yok etti, hem de Türkiye’yi yıllarca eleştirdiği ‘tek parti’ yıllarına geri götürmek gibi bir başarının(!) altına imza attı" yorumunu yaptı. 

Ocaktan, "AK Parti'nin demokrasi hayali ve gerçekler" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti şimdi inkar ettiği o demokratikleşme hamlelerini gerçekleştirdiği yıllara işaret ederek topluma yeniden demokrasi hayalleri kurdurmaya çalışıyor.

Ama artık çok geç… Keşke Cumhurbaşkanı, sadece AK Parti’nin başarılı yıllarına atıfta bulunmak yerine, çıkıp açıkça 'Kimse bugün Türkiye’de hukuksuzluktan, özgürlüklerin baskılandığından, insan haklarının ihlal edildiğinden söz edemez, enflasyonun her gün yükseldiğini, insanların zamların altında ezildiğini söyleyemez' diyerek meydan okuyan bir konuşma yapabilseydi…

Ama ne yazık ki o günler artık çok gerilerde kaldı. Çünkü yeni AK Parti 'hukukun üstünlüğü'ne inanan o AK Parti değil. İlk yıllarda ortak akılla başarıların altına imza atan parti, önce bu başarılarda katkısı olan kendi adamlarını teker teker trenden attı ve kendisine yeni bir istikamet belirledi."