Spor

Mehmet Demirkol: Galatasaray'ın kaybederken kazanacağı belliydi, Başakşehir gömüldü

"Galatasaray stresten aksiyon çıkardı, Başakşehir ise uyuşukluk"

20 Mayıs 2019 07:53

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, dün oynanan Spor Toto Süper Lig 33. hafta karşılaşmasında Galatasaray'ın Medipol Başakşehir karşısında 0-1 gerideyken bile "kazanacağının belli olduğunu" yazdı.

Başakşehir'in dün " 7 hafta öncenin 8 puan öndeki takım değil, dağılmış düşmeyi garantilemiş bir takım gibi" oynadığını belirten Demirkol, "Stresi avantaja çevirmeyi iyi bilen kazandı" yorumunda bulundu.

Demirkol'un "Aslan’ın kaybederken kazanacağı belliydi!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Galatasaray stresten aksiyon çıkardı, Başakşehir ise uyuşukluk. 7 hafta öncenin 8 puan öndeki takımı değil dağılmış düşmeyi garantilemiş bir takım gibiydi Başakşehir. Bunun fiziksel durumla, yaşlılıkla bir alakası yok. Bu tamamen mental. İşin ilginç tarafı 0-1’den sonra Başakşehir’in mental üstünlüğü tamamen Galatasaray’a verişi. 2. bölge penceresine çok rahat sarktılar. Başakşehir’in Luyindama’ya yönlendirme çabası Fernando, Donk ve Belhanda’nın ekstra pas istasyonu oluşuyla kolayca çözüldü Galatasaray çok rahat çıktı baskıdan. Başakşehir gömüldü. Açık konuşmak lazım maç 0-1’ken Galatasaray’ın kazanacağı belliydi."