Spor

Kürekte Türkiye Kupası heyecanı; Fenerbahçe, erkekler ve kadınlarda şampiyon

Akademik erkekler sekiz tek yarışı büyük heyecana sahne olurken; Kadir Has Üniversitesi, yarışı 3 saniye farkla Boğaziçi Üniversitesi'nin önünde bitirdi

24 Mart 2019 15:37

Kürekte Büyükler Türkiye Kupası Yarışları Sapanca'da gerçekleştirildi. Üç gün süren organizasyonda Fenerbahçe Kürek Şubesi, Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlarda şampiyon oldu. Akademik erkekler kategorisinde Kadir Has Üniversitesi, akademik kadınlar kategorisinde ise Koç Üniversitesi şampiyon olan ekipler oldu.

Büyük Erkeklerde Sarı-lacivertliler 798 puan toplayarak Türkiye Kupasını kazanırken, Galatasaray 790 puanla ikinci, Şişecam Çayırova ise 20 puanla üçüncü sırayı aldı.

Fenerbahçe, Büyük Kadınlarda da 440 puanlı Galatasaray'ı geride bırakarak 490 puanla zafere ulaştı. Şişecam Çayırova ise 110 puanla üçüncülük elde etti.

Genel Sekreter Sevil Zeynep Becan ve Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Kemal Danabaş'ın da izlediği yarışların son gününde Fenerbahçe, erkeklerde 2 tek, hafif kilo iki çifte ve 8 tek kategorilerinde altın madalyanın sahibi oldu.



Sarı-lacivertliler kadınlarda ise iki tek yarışını birinci, tek çifte ve hafif kilo tek çifte yarışlarını ise ikinci sırada tamamladı.

Kadir Has Üniversitesi, akademik erkekler kategorisinde dün ve bugün gerçekleştirilen final yarışlarında 16 altın, 2 gümüş madalya kazanarak 520 puanla şampiyon oldu. Takım halinde ikincilik kupasının sahibi olan Boğaziçi Üniversitesi ise 13 gümüş, 5 bronz madalyanın sahibi oldu. Akademik erkekler kategorisinin üçüncüsü ise topladığı 120 puanla Koç Üniversitesi oldu. Akademik erkekler sekiz tek yarışı büyük heyecana sahne olurken; Kadir Has Üniversitesi, yarışı 3 saniye farkla Boğaziçi Üniversitesi'nin önünde bitirdi.

Akademik kadınlar kategorisinde ise Koç Üniversitesi topladığı 200 puanla şampiyon olan ekip oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi 10 puanla ikincilik kupasını alırken, bu kategoride yarışan başka ekip olmadı.

Kürekte Türkiye Şampiyonası 27-28 Nisan tarihlerinde Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilecek.