Politika

Kulis: AKP'liler 'dezenformasyon yasası'na sıcak bakmıyor, yeni yasama döneminde de görüşülmeyebilir

AKP kanadı ayrıca gelecek yasama döneminde tüm milletvekillerinin “seçime odaklanacağının” altını çiziyor

01 Temmuz 2022 07:16

AKP ve MHP'nin hazırladığı, internet gazeteciliğine yönelik de düzenlemeler içerek "dezenformasyon" yasası konusunda AKP kanadı, bazı maddelerin “anayasaya aykırılık içerdiği”ni ve “ekimde 2023 seçimlerine hazırlık” sürecinin başlayacağına dikkat çekerek “teklifin Meclis’e gelmesinin mümkün olmayacağını” belirtiyor.

Basında sansüre yol açacağı gerekçesiyle eleştirilen "dezenformasyon yasası"nda yer alan, hapis cezası öngören 29. madde, hem basın yayın meslek kuruluşları hem de muhalefet tarafından sert şekilde eleştiriliyordu. Önerinin önceki gün  “yeni yasama yılına kaldığı” açıklandı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; AKP kanadı, bu teklifin “yeni yasama döneminde de gündeme gelmeyebileceğini ve bir anlamda kadük kalacağını” düşünüyor. AKP kanadı ayrıca gelecek yasama döneminde tüm milletvekillerinin “seçime odaklanacağının” altını çiziyor.

Türkiye’nin mevcutta dışarıda birçok operasyon yürüttüğünü ve diplomaside de pek çok gelişmeler yaşandığını belirten AKP’li kurmaylar, “2023’te seçim var. Bir yandan da hem iç politikada hem de dış politikada yürütülen bir süreç var. O nedenle böylesi bir dönemde bu teklifin yeniden genel kurul gündemine gelmesi çok mümkün görünmüyor” değerlendirmesini yapıyor.

AKP kanadında da teklifte yer alan bazı maddelerin “anayasaya aykırılık içerdiği” kaydediliyor. İktidarın üzerinde durduğu en önemli noktanın “teklifle getirilen cezalar olduğunun” altı çiziliyor. Söz konusu cezaların hukuken uygulama aşamasında “pek çok haksız karar çıkmasına da neden olacağı” ifade ediliyor.

TIKLAYIN - AKP'li Mahir Ünal: 'Dezenformasyon yasa teklifi' yeni yasama döneminde görüşülecek

TIKLAYIN - Gelecek Partili Selçuk Özdağ: Dezenformasyon yasasındaki 29. madde elma şekerindeki zehir, bu bir operasyon