Gündem

Kulis: AKP’li bazı milletvekilleri ve yöneticiler “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesini yapıyor

15 Aralık 2019 08:07

AKP’nin kurucuları içinde yer alan  ve istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın yeni partilerinin etki gücü tartışılmaya devam ediyor. AKP’li bazı milletvekiller ve yöneticilerinin partiye dönük eleştirilerinin odak noktası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.  AKP'lilerin “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesi yaptıkları öne sürüldü.

TIKLAYIN - Davutoğlu ‘Gelecek Partisi’ni ilan etti: Her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni partilere kaymaları önlemesi için somut tedbirler alması bekleniyor.

Parti yöneticileri, çözülmesi gereken sorunları “seçmenin partiye duyduğu güvenin kaybedilmesi, adam ve akraba kayırmacılığı, parti içindeki ekipleşme ve gruplaşmalar, parti ve teşkilatlardaki dağınıklık” olarak sıralıyor. Parti içindeki ekipleşme ve gruplaşma sorununun kaynağında ise Erdoğan’ın damadı Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın olduğu dile getiriliyor. Parti içinde yüksek sesle dile getirilemese de bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesini yapıyor.